nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nu uit: het oktobernummer van De Begraafplaats.

De Begraafplaats, oktober 2020

6 oktober 2020


Bijlage 1: Cover De Begraafplaats, oktober 2020

In dit nummer o.a.:

Toekomstvisie
Met trots presenteert de LOB begin november het rapport ‘De begraafplaats van de toekomst’. Nu al een voorproefje: hoe ziet die toekomst eruit en wat betekent dit voor het beheer? Sleutelwoorden zijn: multifunctioneel, uitnodigend en klantvriendelijk.

Schapen grazend over de graven
Begraafplaats Hofwijk in Rotterdam past de sterke kanten van natuurbegraven nu een jaar toe op ‘het Natuurgedeelte’. Stapsgewijs werken zij aan een Rotterdams ecoparadijsje met buitenaula, hei en rhodo’s, een berkenbosje en zelfs een paar schapen.

Biodiversiteitsapp meet (kansen voor) leven op begraafplaatsen
Hoe is het gesteld met de biodiversiteit op je begraafplaats? Met de praktische Biodiversiteitsapp valt dat eenvoudig te meten. Een eerste demonstratie vindt plaats in Kampen. “Het mooie is dat je geen bovengemiddeld verstand van de natuur hoeft te hebben om ermee te werken.”

Een bloemenzee zonder noemenswaardig onderhoud
Vaste planten zijn de afgelopen decennia in het verdomhoekje geraakt: ze vergden te veel onderhoud. Dat is gelukkig nu anders. Met GreentoColour van Griffioen Wassenaar worden in veel gemeenten weer volop vaste planten gebruikt op in het oog springende locaties. En met succes! Nu de begraafplaatsen nog.

De Begraafplaats
In 2020 bestaat de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen 25 jaar. In dit jubileumjaar heeft de LOB een feestelijke aanbieding: de laatste twee nummers van 2020 voor €7,50. Stuur een mail naar lob@begraafplaats.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE