nieuws

Facultatieve
Sponsors

NOVITEIT op uitvaartpresentatie van nieuwe uitvaartonderneming!

23 augustus 2005


Op zondag 4 september organiseert - Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding – in samenwerking met Crematorium Tilburg e.o., een lezing over rouwverwerking en een uitvaarttentoonstelling.

Noviteit:
Carine Triest laat haar herdenkingsschilderijen zien. Bij het schilderen voegt zij een deeltje van de crematie-as van uw dierbare. Op deze manier kan uw dierbare op een bijzondere manier in uw leven blijven.
De schilderijen zijn zowel figuratief als non-figuratief. Dit moet u gezien hebben.

Lezing: Professor Keirse over rouwverwerking
Van professor Keirse is bekend dat hij door zijn heldere en vriendelijke manier van spreken de aandacht van zijn toehoorders goed gevangen houdt. Hij spreekt over de realiteit van het overlijden, zijn kijk op mensen en de ervaringen bij de verschillende manieren van rouwverwerking van zowel volwassenen als kinderen.
Professor Keirse is afgestudeerd in de klinische psychologie, familiale en seksuologische wetenschappen, medico-sociale wetenschappen en ziekenhuisbeleid aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij promoveerde tot doctor in de medische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Momenteel is Professor Keirse algemeen directeur - bestuurder van het regionaal ziekenhuis Heilig Hart te Leuven, hoofddocent aan de Faculteit Geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven en deeltijds hoogleraar aan de Benelux-universiteit te Eindhoven. Professor Keirse heeft veel boeken over dit onderwerp gepubliceerd, waaronder “Vingerafdruk van Verdriet” (woorden van bemoediging), “Kinderen helpen bij verlies” (een boek voor al wie van kinderen houdt) en “Afscheid van een moeder” (als sterven een stuk leven wordt)

Tentoonstelling
Door de bereidwillige medewerking van het Crematorium Tilburg e.o. heeft Monique van Houtum de beschikking gekregen over de benodigde ruimte in aula 2 (Atrium). Zij laat u o.a. zien

  • hoe u uw dierbare na het overlijden thuis kunt opbaren;
  • alternatieven voor de “standaard” kist;
  • voorbeelden van herinneringsfilms en herdenkingsattributen;
  • informatie over de verschillende manieren van begraven en cremeren van volwassenen en kinderen
  • alternatief rouwdrukwerk, alternatieve grafmonumenten en urnen.


Er wordt ook aandacht geschonken aan het milieuaspect.
Milieuvriendelijke kisten of omhullingen, maar ook een natuurbegraafplaats krijgen een plaatsje.

Wanneer en waar:
Wanneer: zondag 4 september 2005.
Waar: Aula 2 (Atrium) van het Crematorium Tilburg e.o. (www.crematoriumtilburg.nl) aan de Karel Boddenweg 5 te Tilburg.
Openingstijden: De officiële opening van het uitvaartbedrijf begint om 13.00 uur en de lezing van Prof. Keirse start om 14.00 uur. De tentoonstelling is geopend van 12.00 tot 17.00 uur.
De toegang tot alle onderdelen is vrij.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >