nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nominatie erfgoedprijs voor De Nieuwe Ooster

3 november 2015


Foto: Edwin Butter

Het entreegebied van begraafplaats De Nieuwe Ooster is genomineerd voor de Geurt Brinkgreve Bokaal 2015. De winnaar van deze prestigieuze erfgoedprijs wordt donderdag 10 december bekend gemaakt.

De Nieuwe Ooster is de gemeentelijke begraafplaats in de Amsterdamse Watergraafsmeer. De afgelopen jaren werden het Rijksmonumentale park en de gebouwen gerestaureerd. In 2014 won De Nieuwe Ooster al De Gouden Piramide, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur. Toen roemde de jury het enthousiasme en doorzettingsvermogen van De Nieuwe Ooster.

Annet Doesburg, directeur De Nieuwe Ooster: ‘Het is bijzonder eervol genomineerd te zijn voor de Geurt Brinkgreve Bokaal 2015. Wij zijn trots op ons vernieuwde entreegebied aan de Kruislaan en deze nominatie is nu al de kers op de taart. We hopen natuurlijk dat we 10 december gaan winnen.’

De Geurt Brinkgreve Bokaal is een initiatief van de gemeente Amsterdam die hiermee herontwikkeling of renovatie van erfgoed wil stimuleren en belonen. De onderscheiding wordt toegekend aan projecten die de cultuurhistorische waarde terug brengen of versterken. Ook moet de ingreep een meerwaarde betekenen voor de ruimtelijke kwaliteit en een impuls geven aan de buurt. Vorig jaar werd het project De Hallen winnaar.

Dit jaar bezocht de jury acht projecten in de stad waarvan er nu drie zijn genomineerd. Behalve het entreegebied van De Nieuwe Ooster ( Bierman Henket architecten en Karres en Brands landschapsarchitecten; aannemer F.W. Onrust) zijn dat: De Tandwielenfabriek (Ronald Janssen Architecten en Donald Osborne Architect; aannemer Sure Vastgoed) en World of Food Amsterdam (Ted Schulten architecten en Harvey Otten Architectuur; aannemer Plegt-Vos Geelen).

Vorige week werd op De Nieuwe Ooster Lichtjesavond gehouden. De begraafplaats was die avond prachtig verlicht met duizenden kaarsen. Mocht u het sfeerverslag van die avond hebben gemist dan kunt u die hieronder alsnog bekijken.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >