nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nog een aanbieder van milieuvriendelijke uitvaartkisten met een persoonlijke print

9 maart 2011


Arcum Nederland is binnen korte tijd het derde bedrijf dat zich gaat bezig houden met milieuvriendelijke uitvaartkisten die voorzien kunnen worden van een persoonlijke print. Via een speciale website kunnen nabestaanden zelf een print ontwerpen voor op de kist en deze creatie online bestellen. De kist wordt vervolgens binnen 24 uur geleverd.

Wat deze aanbieder naar eigen zeggen bijzonder maakt is dat de gebruikte kist tegemoet komt aan de bezwaren die leven bij de Landelijke Vereniging Crematoria. Bij monde van haar secretaris, de heer J.M.H.J. Keizer, adviseerde de LVC haar leden geen kartonnen of wollen kisten meer te accepteren. Volgens de LVC kan de crematie van kartonnen of wollen kisten tot gevaarlijke situaties leiden en schade aan de technische installaties opleveren omdat deze milieuvriendelijke kisten bestaan uit karton of andere licht ontvlambare materialen bezitten.

De nieuw ontwikkelde uitvaartkist voor crematies van Arcum Nederland is van een milieuvriendelijk materiaal (Fibratec) en is vervaardigd uit plantaardige vezels en de handgrepen zijn van afbreekbaar materiaal (PP). De verbrandingstijd van Fibratec is ongeveer 10 minuten (zie TÜV Süd - rapport 1330589). Allemaal ontwikkelingen waardoor bij een crematie 75% minder schadelijke stoffen (Co2) vrijkomen. Ook zijn de kisten sterk genoeg om de krachten van het invoermechanisme, de zogenaamde pusher, te weerstaan door gebruik te maken van een stootbalk die aan de buitenkant op het mechanisme kan worden bevestigd. Dit is getest in crematorium Crematorium Kranenburg te Zwolle.



Op 9 april presenteert Arcum Nederland de milieuvriendelijke uitvaartkist voor crematies tijdens de uitvaartbeurs in de Grote Kerk in Alkmaar.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >