nieuws

Facultatieve
Sponsors

NODO-procedure krijgt vervolg

5 juli 2016

Per 1 augustus 2016 gaat de NODOK (Nader Onderzoek naar de DoodsOorzaak van Kinderen) van start. Dit is een vervolg op de NODO-procedure. Minister Schippers heeft dit aan de Tweede Kamer laten weten, dat meldt Medischcontact.nl.

De vernieuwde procedure is meer gericht op de rouwverwerking van ouders waarvan een kind op onverklaarbare wijze komt te overlijden en wordt minder uitgebreid dan de vorige procedure.

In de NODO-procedure waren ook aspecten zoals het opsporen van kindermishandeling en de kwaliteit van de medische zorg opgenomen. Volgens Schippers is gebleken dat de procedure op deze gebieden weinig toegevoegde waarde heeft of buitenproportioneel is.

Schippers geeft aan dat het natuurlijk wel heel belangrijk is voor de ouders om te weten waaraan hun kind is overleden. Na het stopzetten van de NODO waren er weinig mogelijkheden voor onderzoek. Daarom is er 500.000 euro subsidie per jaar beschikbaar gesteld voor onderzoek dat in zes universitair medische centra kan worden uitgevoerd.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >