nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwsbrief Uitvaart.nl - Zomer 2004

30 juli 2004

Inhoud van deze nieuwsbrief:

  • Op Condoleance.nl ‘leeft’ Guusje Nederhorst nog steeds voort
  • Uitvaartbranche.nl en Uitvaartverzekering.net in aantocht
  • Nieuwe adverteerders op Uitvaart.nl
  • Uitvaart Communications op beurs Uitvaart 2004
  • Colofon

1. Op Condoleance.nl ‘leeft’ Guusje Nederhorst nog steeds. Register Prins Claus het vaakst getekend
Het rouwregister van Prins Claus op Condoleance.nl heeft verreweg de meeste ondertekenaars, maar de dood van Guusje Nederhorst wordt nog volop herdacht op de site. Vrijwel elke dag tekenen bezoekers haar register, terwijl zij in januari van dit jaar overleed. Dat van prins Claus (overleden 6 oktober 2002) wordt nog een aantal keren per maand getekend. Dat blijkt uit een inventarisatie van de beheerder van Condoleance.nl. Er is dus een verschil tussen het aantal bezoekers dat een register tekent en de ‘levendigheid’ van een register. In concrete cijfers zou dit de toptien van de meest getekende condoleanceregisters op Condoleance.nl zijn:

Z.K.H. Prins Claus (51220)
Guusje Woesthoff Nederhorst (44600)
Prof. Dr. Pim Fortuyn (24047)
H.K.H. Prinses Juliana (14967)
Onderdirecteur H. van Wieren (Terra College) (13514)
Slachtoffers terreuraanvallen VS (13078)
Bart de Graaff (9472)
Boudewijn Maria Ignatius Büch (5849)
Sylvia Millecam (4945)
Chris Gøtte (4821)
(stand per 29 juli 2004)

Het aantal tussen haakjes staat voor het aantal mensen dat het register heeft getekend. Maar het aantal mensen dat een register van een bekende Nederlander bezoekt, is gemiddeld tien keer groter. Dat betekent dat het register on line een dubbele betekenis heeft: mensen kunnen hun gevoelens uiten en (andere) mensen lezen elkaars reacties, waardoor er sprake is van een gezamenlijk rouwbeklag. Dat geldt overigens ook voor particuliere registers, waar ‘onbekenden’ soms ook tekenen dan wel meelezen.


2. Nieuwe websites in aantocht voor consument en uitvaartbrancheM
Op de vakbeurs Uitvaart.nl zal een nieuwe website worden gelanceerd die zich richt op iedereen die werkzaam is in de uitvaartbranche: www.uitvaartbranche.nl.
Wie bezoeken de site zoal? Vanzelfsprekend zijn dat uitvaartondernemers en toeleveranciers. Maar ook verplegend personeel van bijvoorbeeld ziekenhuizen en verpleeghuizen, (lokale) overheden en stichtingen mogen inloggen. Een breed scala aan bezoekers, die op alle uren van de dag en de klok rond een bezoek brengen aan Uitvaartbranche.nl. Voor informatie die ze direct nodig hebben, of pas op de wat langere termijn. Of uit interesse voor het vak, om op de hoogte te blijven van alles dat zich aandient. Een website als Uitvaartbranche.nl biedt schier eindeloze mogelijkheden daarvoor. En de inhoud wordt door de branche zélf bepaald, onderwerpen worden door de ondernemers aangeleverd en door de redactie verwerkt. Uitvaartbranche.nl is het platform van én voor de branche zelf.

Daarnaast zal in het najaar een tweede consumentensite worden gelanceerd over uitvaartkosten. Uit recent onderzoek van de Consumentenbond is namelijk gebleken dat de meeste klachten van consumenten over uitvaartondernemers te maken hebben met onduidelijkheid over de rekening. Zo’n 70% van de nabestaanden van overledenen met een uitvaartverzekering wordt achteraf geconfronteerd met een kostenpost van gemiddeld 3000 euro! De Consumentenbond roept nabestaanden daarom op alerter te zijn bij het maken van afspraken met uitvaartondernemers. Om die reden lanceert Uitvaart.Com daarom een speciale site waar niet alleen aandacht is voor de kosten van de uitvaart maar juist ook voor de verschillende mogelijkheden om de kosten te financieren. Uitvaartverzekeringen, deposito’s, overlijdensuitkeringen, alles komt aan bod. De teksten voor de website zijn inmiddels gereed en nagekeken door het Verbond van Verzekeraars die ze van enkele kanttekeningen heeft voorzien. De nieuwe site zal in het najaar te vinden zijn op www.uitvaartkosten.nl en www.uitvaartverzekering.net.


3. Nieuwe adverteerders op Uitvaart.nl
De afgelopen periode hebben zich wederom een aantal nieuwe adverteerders gemeld op Uitvaart.nl. Hieronder een overzicht:

BastArto (Amsterdam) is in 2003 opgericht door de kunstenaar Cri. Zowel het vrije werk van de kunstenaar, sculpturen en fotografie, het inrichten van exposities als het vervaardigen van sculpturen in opdracht en grafmonumenten, behoren tot de activiteiten van dit bedrijf.

Uitvaartonderneming Wilma van Opstal (Breda) is het bedrijf van Wilma van Opstal die samen met nog 17 andere vrouwen de eerste lichting afgestudeerden vormden van de opleiding Uitvaartbegeleider van Marjon Klaassen
Maxanel Fotografie (Raalte) verzorgt op passende wijze rouwreportages van een uitvaart. Met een rouwreportage hebt u een ‘laatste portret’ als nagedachtenis aan uw geliefde.

Uitvaartcentrum Oost-Groningen (Winschoten), ontstaan uit de samenwerking van een aantal uitvaartverenigingen, verzorgt zowel begrafenissen als crematies. Het uitvaartcentrum beschikt over 7 ruim ingerichte rouwkamers.

De BoedelZorgDrager (Gouda) verzorgt discreet ontruiming en/of verhuizing voor senioren na een overlijden. Zij bemiddelen voor het vinden van een juiste bestemming (bv. Veilinghuizen en Goede Doelen) en voeren alle niet bruikbare inventaris (bv. vloerbedekking) op een verantwoorde manier af.

Ilona Toth (Utrecht) maakt portretschilderijen want een mooi, levend en goedgelijkend geschilderd portret van uw dierbare, is een waardig aandenken en heel geschikt voor rouwverwerking.

Bruijns Uitvaartverzorging (Oosterhout) verzorgt uitvaarten volgens de wensen van de overledene en/of de nabestaanden. Zij werken niet met een basispakket maar scheppen ruimte voor een eigen inbreng bij het verzorgen van de overledene, het opstellen van de rouwtekst, het dragen van de kist en het verloop van de plechtigheid

Keramiek Galerie Amede (Nieuwkuijk vervaardigt naar ieders wens persoonlijke urnen en grafmonumenten in o.a.keramiek en brons gespecialiseerd in kinderurnen.

De Uitvaartmuzikant (Wateringen) is gespecialiseerd in het verzorgen van live muziek bij uitvaartplechtigheden.

De Nieuwe Ooster (Amsterdam)
Begraafplaats en crematorium
Anno nu, sinds 1894

Maria de Greef Uitvaartbegeleiding (Apeldoorn) bestaat sinds maart 2002. Naast het begeleiden van uitvaarten, bestaat de dienstverlening uit rouwbegeleiding (ook voor kinderen) en het verzorgen van lezingen en cursussen. Deze eenvrouws-zaak beschikt over een uitgebreid netwerk van collega's en assistentes.

Harmsma Uitvaartverzorging (Sliedrecht): “Ieder mens is uniek, iedere uitvaart is uniek”, zo belooft de website van uitvaartonderneemster en ritueelbegeleidster Hetje Harsmsma. De website zal per 1 september te bezoeken zijn.

Rouwvervoerbedrijf Limburg (Amstenrade) levert logistieke dienstverlening aan uitvaartondernemingen, -stichtingen, -fondsen en -verenigingen. Zij richten ons niet op de directe dienstverlening aan particulieren.


4. Uitvaart Communications op Vakbeurs Uitvaart 2004
Van 16 tot en met 18 september a.s. vindt in de Jaarbeurs te Utrecht de vakbeurs Uitvaart 2004 plaats, vakbeurs over de laatste zorg. Ook Uitvaart.Com, exploitant van Uitvaart.nl, Condoleance.nl, Dood.nl en binnenkort Uitvaartbranche.nl en Uitvaartverzekering.net, zal daar aanwezig zijn. U kunt ons bezoeken in stand D068. Relaties van Uitvaart.Com kunnen kosteloos vrijkaarten voor de vakbeurs aanvragen ter waarde van € 12,50. Stuur daarvoor een e-mail naar info@uitvaart.nl.


5. Colofon
Opmerkingen en suggesties over deze nieuwsbrief zijn van harte welkom:
info@uitvaart.nl. Wilt u liever geen nieuwsbrief meer ontvangen, stuur dan een email naar info@uitvaart.nl met in de body de vermelding: ‘Afmelding Nieuwsbrief’

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >