nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwkomers uitvaartbranche komen vaak uit bank- of verzekeringswezen

Weinig kans op succes

12 november 2019

Dat het aantal uitvaartbedrijven in Nederland in de afgelopen jaren explosief is gestegen weet inmiddels iedereen in de uitvaartbranche. Maar soms wordt aan de hand van data meer duidelijk over wie die nieuwe toetreders zijn. Het AD meldt dat veel mensen die bij reorganisaties in het bank- en verzekeringswezen worden ontslagen kiezen voor de uitvaartbranche.

Mensen uit het bank- of verzekeringswezen hebben al veel affiniteit met persoonlijk advies. Omdat er voor de uitvaartbranche geen extra diploma’s nodig zijn denken ze dat ze in deze branche een goede boterham kunnen verdienen. Maar dat valt behoorlijk tegen, want het aantal uitvaartbedrijven stijgt de laatste jaren vele malen harder dan het sterftecijfer. Wie geen heel sterkt netwerk heeft zal moeite hebben om succesvol toe te treden in de uitvaartbranche. Dat heeft de uitvaartbranche tot een vechtmarkt gemaakt, dat vertelt Peter van Schaik van onder andere Uitvaart.nl in het AD.

Definitie: vechtmarkt

Een vechtmarkt wordt ook wel een dubbeltjesmarkt genoemd. Het is een markt met veel aanbieders, met veel productiecapaciteit, hevige onderlinge concurrentie en meestal druk op de prijzen en winstmarges.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >