nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe website Uitvaartkaart.nl zet uitvaartbranche op kaart van Nederland

6 maart 2007


Uitvaart.Com lanceert vandaag Uitvaartkaart.nl, een op Google Maps gebaseerde website waar alle klanten van Uitvaart.Com (geo)grafisch worden gepresenteerd.
Een dergelijke, op Google Maps gebaseerde toepassing wordt ook wel Google mash-up genoemd. Met Uitvaartkaart.nl kunnen bezoekers eenvoudig zien hoe crematoria, uitvaartcentra, mortuaria e.d. over Nederland verspreid zijn. Klanten van Uitvaart.Com worden kosteloos op de nieuwe site gepresenteerd.

Een week geleden heeft Uitvaart.Com de bedrijfsvermeldingen van klanten uitgebreid met een vermelding op de kaart van Google. De nieuwe website die vandaag wordt gelanceerd gaat een stapje verder. Alle adverteerders van Uitvaart.Com worden nu (geo)grafisch gepresenteerd op een eigen, nieuwe website: Uitvaartkaart.nl. Bezoekers kunnen per categorie bekijken waar de bedrijven binnen de gekozen categorie gevestigd zijn. Zo kan bij voorbeeld de geografische spreiding van crematoria inzichtelijk worden gemaakt. Tevens is het mogelijk om te zoeken op bedrijfsnaam waarmee bekeken kan worden hoe bij voorbeeld de spreiding is van de uitvaartcentra van DELA of Yarden.

Inzoomen tot op detailniveau
De kaart van Nederland waarop de zoekresultaten worden gepresenteerd is er in 3 varianten: als kaart, als luchtfoto of als combinatie van beide. Met een schuifje kan worden ingezoomd tot op detailniveau. Bij sommige klanten kun je de geparkeerde auto's voor de deur zien staan!

De dienst maakt gebruik van Google's geolocatie service die een feitelijke adres, (dus straatnaam, huisnummer, woonplaats) vertaalt naar een plek op de kaart. In incidentele gevallen kan het voorkomen dat de plek op de kaart zoals bepaald door Google niet 100% overeenkomt met de werkelijkheid, bij voorbeeld in het geval van een crematorium met lange oprijlaan. Helaas is daar nog niets aan te doen. De verwachting is wel dat Google haar kaarten en geolocatie service steeds verder zal verfijnen.
Uitvaart.Com biedt deze dienst kosteloos aan voor al haar klanten.

Nieuwe initiatieven
Uitvaartkaart.nl is de eerste uit een serie van nieuwe websites waar Uitvaart.Com op dit moment aan werkt. Binnen enkele weken lanceert Uitvaart.Com een andere op consumenten gerichte website waar alle klanten van Uitvaart.Com kosteloos op worden gepresenteerd.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE