nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe uitvaartondernemer in Friesland

17 april 2015

De Súdwesthoeke van Fryslân is een uitvaartonderneming rijker.
Vanaf heden verzorgt Jelle Dijkstra uitvaarten in Balk en wijde omgeving.

Jelle, (1985) geboren en getogen in Balk, volgde na de middelbare school eerst de Vakopleiding Uurwerktechniek. “Om als 16-jarige werkzaam te zijn in de uitvaartbranche zag ik nog niet zitten, maar mijn interesse voor het uitvaartvak bleef.” Een functie bekleden in de uitvaart doe je niet zomaar, “het is een roeping”. Al van jongs af aan was Jelle geïntrigeerd door het uitvaartvak. “Iets kunnen betekenen voor de mensen , er voor een ander zijn juist op dat moment wanneer zij die hulp nodig hebben”

Jelle is begonnen bij een grote organisatie met meerdere crematoria in de functie van algemeen assistent waarna hij in 2012 besloot de Vakopleiding Uitvaartzorg te volgen. Als snel werd het crematorium verwisseld voor uitvaartverzorging. Bij de crematoria en een grotere uitvaartvereniging waar Jelle Dijkstra thans ook voor werkt heeft hij al aardig wat ervaring op kunnen doen. “Ik ben iedere dag blij dat ik dit besluit heb genomen. Ik volg nu mijn passie”. In 2013 heeft Jelle Dijkstra het vakdiploma voor uitvaartverzorger behaald.

“Het geeft voldoening wanneer je na een goed verlopen uitvaart thuis komt, dat de familie van de overledene je meegeeft dat ze erg tevreden zijn. De waardering van de families geven mij de stimulans en vreugde in mijn werk.”

Het vak kent van oudsher veel tradities en vooroordelen. Grijs, oudere mensen en sober zijn daar enkele voorbeelden van. “Ik laat graag zien dat ook jong, dynamisch, modern en met een lach van de herinnering, een uitvaart heel waardevol kan maken.” Jelle Dijkstra woont zijn hele leven al in Friesland en spreekt de taal goed. “Als mensen emotioneel zijn spreken ze liever in hun moedertaal, Fries, stads-Fries en dialect-Fries zijn voor mij geen probleem, ik pas mij er dan ook meteen op aan.”

Een persoonlijk afscheid organiseren is voor Jelle Dijkstra belangrijk. “Ik vindt het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen, pas dan kunnen zij de juiste keuzes maken.” De beleving en ervaring daarvan is essentieel voor de herinnering die achterblijft na het afscheid. Jelle Dijkstra schenkt veel aandacht aan stijl en ethiek. “Mensen kunnen aangeven hoe ze de uitvaart willen hebben, welke sfeer belangrijk voor hen is.”

Dijkstra Uitvaartzorg is gevestigd aan de Ludgerusstraat 1 in Balk. Bent u gebonden aan een budget, heeft u geen verzekering of een verzekering of lidmaatschap bij een andere maatschappij? Ook dan kunt u terecht bij Jelle Dijkstra Uitvaartzorg. Ook kunt u bij Jelle terecht voor een voorregelgesprek. Jelle zal dan samen met u uw uitvaartwensen vastleggen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >