nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart onder meer over processen bij niet-natuurlijk overlijden

20 oktober 2020

‘Safe haven’

Uitvaartondernemers worden soms geconfronteerd met een niet-natuurlijk overlijden. Wat gebeurt er tot het vrijgeven van het lichaam en wat maken nabestaanden mee? Hoe wordt samengewerkt? Vakblad Uitvaart sprak uitgebreid met de betrokken partijen. In het nieuwe nummer tevens aandacht voor een CNV-enquête over rouw én over online therapie bij rouwverwerking in coronatijd.

‘Safe haven’

Vanuit corona-getroffen sectoren is veel belangstelling voor werken in de uitvaart merken opleiders. ‘In tijden van nood is de branche een ‘safe haven’.’ Barend van de Kraats - de man achter de Stand van de Uitvaartbranche – laat zijn licht schijnen over de ontwikkelingen. Ook spreekt de redactie met BGNU-directeur Heidi van Haastert. ‘Opleiden voor werkloosheid lijkt me niet zo’n handige zet.’

Inhoud

Naast gebruikelijke rubrieken en columns van ritueelbegeleider Ger Thonen en (nieuwe columniste) Pauline Baijer in het nieuwe nummer onder meer:
• ‘Niemand is erbij gebaat als Yarden nu omvalt’
• Living Cocoon: de dood als nieuw begin
• De website van de overheid: wat regelen na overlijden?
• Naamsbekendheid voor zzp-ers: snel en efficiënt groeien
• Netwerkbeheerder en waterschap maken restauratie begraafplaats mogelijk
• Bedrijfsscan: Bakker Betonwaren

Voor de volledige inhoud: https://uitvaartmedia.com/vakbladuitvaart/

Vakblad Uitvaart – PE Punten

Vakblad Uitvaart, een uitgave van UitvaartMedia, is al 35 jaar hét onafhankelijke en toonaangevende vakblad voor uitvaartprofessionals. Het verschijnt 11 keer per jaar en geeft duiding aan trends en ontwikkelingen. Aangezien in Vakblad Uitvaart vrijwel alle competenties van het NaVU (Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg) aan bod komen heeft de NaVU PE-punten in categorie 1 toegekend: een jaarabonnement (11 nummers) is goed voor 11 punten (1 PE punt per editie), met een maximum van 15 punten per PE-periode van 3 jaar.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE