nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwbouw Westgaarde tussen de diensten door

22 november 2017


De buitenkant van het nieuwe ovengebouw in Herdenkingspark Westgaarde is nagenoeg klaar. Met de officiële plaatsing van de plaquette kan er nu gestart worden met de binnenzijde. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in januari in gebruik genomen.

Een mijlpaal voor het crematorium op Westgaarde, want dankzij een goede afstemming van de bouwwerkzaamheden konden de plechtigheden gewoon plaatsvinden.

Onder toeziend oog van aannemer De Geus Bouw plaatste Jeanine Helthuis, directeur van PC Uitvaart, op woensdag 22 november de plaquette op de nieuwbouw in Herdenkingspark Westgaarde. Hiermee legde zij de laatste hand aan de buitenkant van het gebouw en is nu de binnenzijde aan de beurt. “Tot dit moment is de bouw zeer voorspoedig verlopen dankzij goed overleg tussen onze locatiemanager Richard Spaander met De Geus Bouw. Door de bouwwerkzaamheden rondom de plechtigheden in te plannen konden deze gewoon doorgaan en is de overlast tot een minimum beperkt”, aldus Helthuis van uitvaartorganisatie PC Uitvaart waar Herdenkingspark Westgaarde deel van uitmaakt.


De komende weken wordt nu gebouwd aan de binnenzijde. Helthuis ziet er erg naar uit om de nabestaanden te mogen ontvangen in de warme moderne nieuwbouw.

Dagelijks werkzaamheden afstemmen
Voor De Geus Bouw was de bouw niet altijd gemakkelijk. Projectleider Lucas Leegwater: “Alle werkzaamheden die geluidshinder konden opleveren werden van te voren overlegd en per dag ingepland. Zodra er bezoekers konden komen, staakten we die werkzaamheden en gingen dan ergens anders mee aan de slag. Niet altijd even efficiënt, maar wel logisch. Een plechtigheid verdient alle aandacht. Dan kun je geen heiwerk op de achtergrond gebruiken.”

Mee naar de oven
Vanaf nu wordt de binnenzijde aangepakt. Hier wordt ruimte gecreëerd voor twee nieuwe crematieovens en een ontvangstkamer voor familieleden. “Steeds vaker begeleiden familieleden de overledene naar de oven. Tijdens de bouw van Westgaarde lag er een taboe op de dood en waren de crematieovens ondergronds in een wat kille ruimte geplaatst. Met deze nieuwbouw staan ze juist bovengronds in een mooie, toegankelijke ruimte waar de familieleden zich prettiger voelen”, legt locatiemanager Richard Spaander uit. Naar verwachting kan het nieuwe ovengebouw in januari 2018 in gebruik worden genomen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >