nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw grafveld op Herdenkingspark Westgaarde voor de Inheemse gemeenschap

26 september 2022

PC Uitvaart heeft samen met de Indigenous peoples of Abya Yala een eigen begraafplaats in Amsterdam gerealiseerd. Hun dierbaren zielenrust geven volgens de traditionele rituelen is het streven van een groep Inheemse Surinamers in Nederland. Ze wilden een eigen gewijde en gezegende laatste rustplaats. Daarnaast vinden zij het belangrijk om de Inheemse begraaf- en rouwcultuur in stand te houden en de overlijdensrituelen over te dragen aan de volgende generaties.

De Inheemse bewoners in Nederland hebben behoefte aan het beleven van hun eigen rituelen. Daarnaast heeft deze groep de wens uitgesproken voor een eigen rustplaats voor hun dierbaren. Wij werken als bedrijf graag samen met de Inheemse gemeenschap. PC Uitvaart wil een goed en betekenisvol afscheid bieden voor iedereen, ongeacht achtergrond, cultuur of religie. Dus ook voor de “Indigenous peoples of Abya Yala” in Nederland. Daarom starten wij een proef met zes graven op Herdenkingspark Westgaarde in Amsterdam. Als de proef succesvol is, breiden wij het aantal graven uit.

De ontwikkeling en verdere inrichting doet PC Uitvaart samen met de Inheemse gemeenschap om de begraafplaats een herkenbare internationale Indigenous identiteit te geven. Daarnaast is het ook bijzonder dat dit de eerste begraafplaats voor Inheemsen in Nederland wordt en gebruikt kan worden door “alle” Inheemse groepen in Nederland.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over deze e-mail? Neem dan contact op met Mala Angna via PC Uitvaart: mala.angna@pc.nl of 06 53 21 13 82. Zij beantwoordt uw vragen graag.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >