nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw en uniek in Tilburg: Ontmoetingscircus voor ouderen

7 december 2019


Eind januari vindt voor de derde keer op rij het ‘Tilburgse Winter Wonder Circus’ plaats op evenemententerrein Het Laar. Nieuw dit jaar is het ‘Monuta Tom van Dijk Ontmoetingscircus’, dat op dinsdagmiddag 21 januari speciaal voor alle ouderen in Tilburg en omgeving georganiseerd wordt. Dit om een maatje te ontmoeten met wie ze nadien samen leuke en gezellige dingen kunnen ondernemen. Voorafgaand aan de circusvoorstelling, tussen 14:00 en 15:00 uur, kunnen zij hiervoor één-op-één met elkaar in gesprek gaan óf een ontmoetingsbijeenkomst bijwonen onder leiding van de Brabantse actrice, presentatrice en comédienne Christel de Laat, bekend van Omroep Brabant.

De presentatie van het circus zelf, van 15:30 tot 16:45 uur, ligt in handen van Kevin van Geet, de jongste circusdirecteur van Europa. Eén van de spraakmakende acts die hij bij het hooggeëerd publiek zal introduceren is de Tsjechische waaghals Ladislav Kaiser die zijn kunsten vertoont op de hoge draad, zonder vangnet. Maar ook de ringtrapeze, een heuse clown, honden en paarden mogen natuurlijk niet ontbreken. Het tentencomplex waar het Ontmoetingscircus plaatsvindt is sfeervol aangekleed, voorzien van comfortabele kuipstoelen (ook op de tribunes), aparte plaatsen voor mensen in een rolstoel en hun begeleiders, als ook zitplaatsen voor mensen die moeilijk of slecht ter been zijn.

Het ‘Monuta Tom van Dijk Ontmoetingscircus’ is een initiatief van een aantal Tilburgse organisaties verenigd in ‘Ontmoetingsmoment’, te weten: ‘Achter de geraniums uit’, ‘Attent in het kwadraat’ en ‘CV-Productions’, ondersteund door Humanitas afdeling Midden-Brabant en Zorgbelang Brabant/Zeeland. Zij beogen ouderen te inspireren om andere mensen te ontmoeten en zo hun sociale netwerk op peil te houden. Monuta Tom van Dijk is behalve medeorganisator ook hoofdsponsor van het ‘Ontmoetingscircus’. Als uitvaartonderneming ervaart zij dagelijks in de praktijk hoe met name ouderen, na verlies van hun partner, in een sociaal isolement kunnen geraken en moeite hebben om de draad weer op te pakken en erop uit te gaan.

Kaarten voor het ‘Monuta Tom van Dijk Ontmoetingscircus’, met of zonder deelname aan de ontmoetingsactiviteit, zijn verkrijgbaar à 10 euro (inclusief servicekosten en twee gratis consumptiebonnen voor koffie, thee of fris) via www.ticketkantoor.nl/shop/ontmoetingscircus; óf op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur bij het uitvaartcentrum van Monuta Tom van Dijk, Karel Boddenweg 7 in Tilburg (alleen tegen contante betaling). Meer informatie vindt u op www.monutatomvandijk.nl.


Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Tilburg op www.uitvaart-tilburg.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >