nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nederlandse interieurarchitect voorgedragen

International Funeral Awards

15 september 2008


Op zaterdag 20 september 2008 vindt in Crematorium Zoomstede te Bergen op Zoom de Nederlandse Open Jury Dag plaats van de International Funeral Awards (IFA). Dit jaar rondde Interieurarchitect Ab Oosterhof succesvol de restauratie, uitbreiding en inrichting van Rouwcentrum Villa Oud Marienboom in Nijmegen af. De IFA was zeer onder de indruk van het gerealiseerde eindresultaat en besloot de interieurarchitect voor te dragen om deel te nemen. Andere voorgedragen deelnemers zijn bedrijven die op een of andere wijze vernieuwend zijn in de uitvaartbranche.

Herkenbare ontwerpstijl rouwcentrum
Huiselijkheid, stijl en geborgenheid, dat zijn de drie toverwoorden als het gaat om de sfeer van de gerestaureerde Villa Oud-Marienboom uit 1822. Interieurarchitect Ab Oosterhof wilde binnen de vrij traditionele uitvaartbranche onderscheidend zijn met dit ontwerp. “Ik vind het belangrijk dat bezoekers zich op hun gemak voelen, ik houd rekening met emoties bij al mijn ontwerpen. In dit geval was de uitdaging extra groot omdat de villa een Rijksmonument is”, verduidelijkt de architect.

Cradle to cradle
De hype van 'cradle to cradle' is nu in volle gang. Voor Ab is duurzaamheid echter al vele jaren een uitgangspunt bij zijn ontwerpen. Voor de presentatie nodigde hij dan ook twee jonge ontwerpers uit die volgens het 'cradle to cradle' principe onlangs een indrukwekkende doodskist van bamboe ontwierpen. Zij presenteren een 1-op-1 model van hun bijzondere ontwerp. “Een interieurontwerp is een totaalconcept en houdt niet op bij mijn bijdrage. Uiteindelijk gaat het natuurlijk ook om de gebruikers”, aldus Oosterhof.

Kom ook en breng uw stem uit!
Ook u bent uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de jurydag. Sterker nog, u mag uw stem uitbrengen en mede bepalen wie van de voorgedragen deelnemers gaat winnen. Neem alvast een kijkje op www.funeralawards.com voor meer informatie.

Locatie / route
De Nederlandse Open Jury Dag wordt gehouden op zaterdag 20 september 2008 van 9.00-18.00 uur bij Crematorium Zoomstede, Mastendreef 5 te Bergen op Zoom. Een routebeschrijving kunt u vinden op de website van Crematorium Zoomstede: www.zoomstede.nl. U bent van harte welkom!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >