nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nederland staat stil bij afscheid dierbaren tijdens Herinneringsweken

10 november 2015

Ruim 6.000 Nederlanders stonden de afgelopen weken stil bij het afscheid van hun dierbare(n) tijdens de Herinneringsweken van Yarden. Door heel Nederland werden locaties van uitvaartorganisatie Yarden omgetoverd tot bijzondere herdenkingsplaatsen. Hier konden nabestaanden hun overleden dierbare(n) tijdens speciale herinneringsbijeenkomsten herdenken.

Van lichtjesceremonies tot concerten en lezingen


Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging van Yarden: ‘Met de Herinneringsweken wil Yarden mensen steunen bij het verwerken van hun verlies. We geven mensen de gelegenheid om stil te staan bij het afscheid van hun overleden dierbare(n). Uit de toename in het aantal bezoekers blijkt dat nabestaanden hier behoefte aan hebben. Tijdens de herinneringsbijeenkomst hebben bezoekers veel steun aan elkaar. Elke Yarden locatie geeft op zijn eigen manier vorm en inhoud aan de bijeenkomst. Dit kan in de vorm van het voorlezen van namen van de overledenen zijn maar ook met muziek of het neerzetten van een kaarsje. De reacties die we van bezoekers ontvangen hebben zijn hartverwarmend te noemen.’

Herinneringsweken


Yarden wil voorzien in de behoefte van Nederlanders om vaker momenten te creëren waarop zij hun overleden dierbare(n) kunnen herdenken en herinneren. Daarom opende Yarden tijdens de Herinneringsweken van 24 oktober t/m 8 november de deuren van haar uitvaartlocaties in het hele land. Bij deze bijeenkomsten staat het thema ‘Heimwee met een glimlach’ centraal. Dit jaar waren er ruim 1100 meer bezoekers dan vorig jaar. Ook in 2016 organiseert Yarden Herinneringsweken. Op www.yarden.nl/herinneringsbijeenkomst staan de exacte data wanneer deze gepland staan.


Met meer dan 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 900 medewerkers, 200 vrijwilligers, 76 uitvaartverzorgers, 41 uitvaartcentra, 24 crematoria, 26 franchisenemers en 7 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >