nieuws

Facultatieve
Sponsors

Natuurbegraafplaatsen in Brabant en Gelderland

20 augustus 2010


‘Rest in Nature’, een initiatiefgroep onder leiding van Martin Binder wil natuurbegraafplaatsen gaan realiseren in Brabant en Gelderland, dat meldt Kliknieuws.nl. Binder heeft plannen om deze begraafplaatsen te openen in Heeze, Berlicum en Arnhem.

Binder heeft in Engeland verschillende natuurbegraafplaatsen bezocht. In het Verenigd Koninkrijk zijn deze begraafplaatsen een groot succes. Binder (72) kwam op het idee van de natuurbegraafplaatsen nadat hij een grafheuvel had bezocht. Toen hij dat zag bedacht hij zich dat hij ook in de natuur begraven wil worden. In het artikel op Kliknieuws zegt hij dat een crematorium voor hem meer een afvalverwerkingsbedrijf is. In Nederland zijn al wel een aantal natuurbegraafplaatsen maar op Kliknieuws.nl laat Binder weten dat er in de regio die hij op het nog heeft geen echte eco-begraafplaatsen zijn.

Eerder was Binder bezig om een natuurbegraafplaats te realiseren in Gemonde, maar dat plan liep vast toen op de beoogde locatie archeologische vondsten werden gedaan. De plannen om op de Hooghei in Berlicum een natuurbegraafplaats te realiseren zijn het meest ver gevorderd volgens Kliknieuws.nl. Binder heeft bureau Praedium ingeschakeld om hem te helpen met onderzoek naar regel- en wetgeving en de bestemmingsplannen.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE