nieuws

Facultatieve
Sponsors

Natuur centraal in ‘Urnenbos’ van De Boskamp

30 oktober 2014


Bij Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp (Boskamp 5 in Assen) zijn veel mogelijkheden om een
bestemming aan de as te geven. Sinds kort zijn er nieuwe asbestemmings mogelijkheden die aansluiten bij de huidige tijd en wensen van vele nabestaanden.

Er kan gekozen worden om de as van een dierbare bij te zetten in het ‘Urnenbos’, middenin de natuur. In dit bos, aan de rand van het Gedenkpark, is ruimte voor urnen in de vorm van een ‘kei’ of een ‘druppel’. Deze monumenten zijn speciaal voor de Boskamp ontworpen. Om een dierbare te herdenken waarvan de as verstrooid is, staat vlakbij het verstrooiingsterrein een ‘Gedenkboom’ waaraan een speciaal vormgegeven Herdenkingsblad - in de vorm van een eikenblad - gehangen kan worden.

Eigen plekje in de natuur

Volgens Sietse de Vries, locatiemanager van De Boskamp, zijn de reacties op het Urnenbos erg positief. “Wij proberen voortdurend in te spelen op de wensen en vragen van bezoekers. Wij merken dat het veel mensen aanspreekt om tussen de bomen midden in de natuur een heel eigen plekje te creëren. We zien dat daar tegenwoordig steeds meer behoefte aan is. Niet alleen als de as wordt bijgezet in een urn, maar ook als gekozen wordt voor het verstrooien van de as. ”

Mogelijkheden asbestemming

Mogelijkheden asbestemming

Sietse de Vries: “Het Urnenbos en de ‘Gedenkboom’ zijn een aanvulling op bestaande mogelijkheden die wij bieden om een bestemming aan de as te geven. Zo kan de as bijvoorbeeld ook worden verstrooid op begraafplaats De Boskamp, maar kan deze ook worden bijgezet het columbarium dat recentelijk volledig is opgeknapt. Ook zijn er verschillende soorten sierurnen, sculpturen of ornamenten en is het mogelijk om een klein gedeelte van de as in een assieraad te dragen. Iedereen is van harte welkom om langs te komen, wij adviseren graag.”

'de Facultatieve Groep'

'de Facultatieve Groep'

De Boskamp maakt deel uit van 'de Facultatieve Groep'. De kernactiviteiten van deze Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!


Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE