nieuws

Facultatieve
Sponsors

Museum Tot Zover lanceert nieuw e-platform: Museum without walls

19 juni 2017


Een overzicht van eerdere exposities? Verdiepende verhalen? Of een inkijkje in de collectie? Museum Tot Zover biedt het aan op het nieuwe e-platform TotZover.nl . Het doel is om bezoekers ook buiten de muren van het museum te voorzien van inspiratie en reflectie over het thema de dood.

Het museum zet in op een digitale koers, waarbij de publieke gidsfunctie over dood en uitvaartcultuur online wordt uitgebouwd. Laura Cramwinckel, projectleider kenniscentrum, zegt hierover: “Educatie en verdieping liggen ten grondslag aan de nieuwe website. Belangrijke feature is de scriptiedatabase, een faciliteit voor het online ter beschikking stellen van relevante afstudeerscripties. Ook krijgen leerkrachten van de basisschool via de site toegang tot lesmateriaal over dood en afscheid nemen.”

Prikkelen
screenshot homepage Totzover.nl

Prikkelen

Opvallend aan totzover.nl is de inspirerende homepage met aantrekkelijke visuals. Het weerspiegelt in een oogopslag de diversiteit van de collectie en de maatschappelijke thema’s waarmee het museum zich profileert. Het menu in de vorm van een abstracte doodskist en het scrollende kruisje zijn bijzondere designfeatures. “De look en feel van de website moet prikkelen, conform het karakter van het museum. Soms met een knipoog, dat geeft ook lucht”, aldus Cramwinckel.

Uniek voor de museumwereld is het online archief van exposities. Ook na afloop worden de exposities levend gehouden met kwalitatieve content. Komend jaar wordt de website verder uitgebreid. De website is ontworpen door strategisch ontwerpbureau Fabrique, specialist in musea en erfgoed. Eerder wonnen ze prijzen voor de websites van Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Design Museum London. De genereuze steun van het Dr. C.J. Vaillantfonds heeft het e-platform mogelijk gemaakt.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE