nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta verzorgt landelijk boekenweeklezingen

6 maart 2003

'De letteren in de uitvaartzorg'

Tijdens de jaarlijkse boekenweek (12 t/m 22 maart 2003) verzorgt Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen door het gehele land boekenweeklezingen. Deze speciale lezingen, met als titel 'De letteren in de uitvaartzorg', sluiten naadloos aan op het boekenweekthema van dit jaar 'STYX - leven en dood in de letteren'.
Op dit moment zijn al ruim vijftig lezingen ingepland. Ze worden gehouden in bibliotheken en boekhandels die aangesloten zijn bij de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Passende teksten
"Al tachtig jaar staan wij mensen zo goed mogelijk bij in misschien wel de moeilijkste fase van hun leven", vertelt Cors Hage, Hoofddirecteur van Monuta. "En in die fase is de persoonlijke invulling van een uitvaart altijd hét uitgangspunt. In dat licht hebben onze medewerkers ook ruime ervaring in het adviseren over passende teksten rondom een uitvaart. Niet alleen in bijvoorbeeld rouwbrieven, overlijdensadvertenties en bidprentjes, maar zeker ook tijdens een plechtigheid wordt veelvuldig gebruik gemaakt van 'de letteren'. Dat kan een citaat uit een gedicht, een stuk proza of een boek zijn, maar natuurlijk ook eigen teksten. De keuze is belangrijk omdat die tekst heel scherp kan weergeven wat de overledene voor zijn omgeving betekende of wat hem sterk typeerde. En dat kan nabestaanden veel steun en troost geven."

Alle lezingen worden verzorgd door lokale medewerkers van Monuta vanuit hun specifieke ervaring. Na afloop van de lezing ontvangen bezoekers (kosteloos) het troostrijke boek 'Lieverd, ik mis je zo'. Dit boek, waarin alle facetten van het rouwverwerkingsproces worden behandeld, is geschreven door verliesdeskundige Anne-Marie Vermaat. Zij schreef het boek naar aanleiding van de duizenden gesprekken die zij in haar praktijk voerde.

Einde-leven
Monuta (sinds 1923) is uitvaartverzekeraar én marktleider in uitvaartverzorging met een landelijk netwerk van uitvaartcentra, mortuaria, uitvaartwinkels, crematoria en begraafplaatsen. Als dé specialist rondom het einde-leven is Monuta de vraagbaak, expert en opinieleider voor de samenleving.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >