nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta Doetinchem houdt feestelijke open dag voor jong en oud

3 oktober 2014


Zaterdag 11 oktober 2014 opent Monuta Doetinchem aan de Keppelseweg haar deuren van 11.00 tot 17.00. Het witte pand met een monumentale uitstraling staat op de open dag bol van de activiteiten.Voor iedereen die geinteresseerd is om eens een kijkje te nemen achter de schermen van een uitvaartcentrum, is dit een mooie gelegenheid.

Het statige pand De Hoogenkamp van Monuta aan de Keppelseweg in Doetinchem, is drastisch gemoderniseerd. Monuta wil met haar tijd meegaan en de tuin en de inrichting van het pand zijn toegankelijk en sfeervol gemaakt. Er is een terras gerealiseerd om op fraaie dagen de gasten buiten te ontvangen.


De open dag begint met een stoet van bijzondere rouwvervoermiddelen door de binnenstad van Doetinchem en eindigt bij Monuta. In en om het uitvaartcentrum zijn veel kinderactiviteiten, een huifkartocht, een uitvaartmarkt, lezingen onder meer van het team bijzondere uitvaarten, rouwkamers in allerlei thema’s, demonstraties van steenbewerking en bloemen, kunstexpositie van Achterhoekse schilders en beeldhouwers etc. Het geheel is omlijst met veel muziek uit de Achterhoek: ensembles, koren, harpist en zangers.

De tijden veranderen en daarmee ook het beeld wat wij als samenleving hebben over de dood. De laatste jaren is de dood meer en beter bespreekbaar en minder een taboe. Op de open dag is daarom ook gelegenheid om over uitvaartwensen te spreken of de notaris te ontmoeten.

De gastvrije medewerkers van Monuta staan klaar om de rondleidingen te verzorgen en de mensen te voorzien van een hapje en een drankje.

Wie een kijkje wil nemen is van harte welkom!

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE