nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta brengt CD uit met muziek voor, tijdens en na de uitvaart

20 augustus 2003

Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen brengt een CD uit met muziek voor, tijdens en na de uitvaart. Op de CD staan negen nieuwe Nederlandstalige nummers, die speciaal voor dit doel zijn geschreven. Monuta speelt hiermee in op de groeiende behoefte bij nabestaanden gevoelens in muziek en teksten te kunnen uitdrukken. Vandaag is de eerste CD in het Rotterdamse uitvaartcentrum Monuta Memoriam gepresenteerd. De CD heeft als titel 'In de stilte van de wind'.

Muziek is tijdens en rond een uitvaart zeer belangrijk. Het geeft een persoonlijke tint aan de uitvaart en kan veel indruk achterlaten. Volgens recent onderzoek van NIPO heeft een derde van de volwassen Nederlanders specifieke wensen of ideeën met betrekking tot de uitvaart. Het merendeel van de wensen heeft betrekking op de muziekkeuze (78%). Nabestaanden kiezen vaak voor de favoriete muziek van de overledene of voor passende muziek met een aansprekende tekst. "Met name voor het uiting geven aan emoties tijdens de uitvaart is muziek met daarbij aansprekende teksten ook heel geschikt, zo weten wij uit ervaring", zegt Monuta-directeur René Wingelaar.

'In de stilte van de wind'
Tot voor kort was de keuze beperkt tot een hoeveelheid nummers, waarvan sommige zijn uitgegroeid tot zogenaamde 'uitvaartklassiekers'. Monuta uitvaartverzorgers worden steeds vaker geconfronteerd met een vraag naar muziek die beter aansluit bij de gevoelens van nabestaanden. Als grootste uitvaartverzorger van Nederland, met 130 uitvaartcentra, besloot Monuta een CD uit te brengen. Een commissie van Monuta uitvaartverzorgers en zorgconsulenten koos op basis van ervaring een aantal verschillende thema's. Componist en tekstschrijver Henk Bemboom schreef de teksten en componeerde bijbehorende muziek.

Thema's
Verschillende thema's komen op de CD 'In de stilte van de wind' aan bod, waaronder:
- De vraag of mensen elkaar ooit weer tegenkomen.
- Een sterfgeval in de ogen van een kind.
- Dankbaarheid.
- Het missen van kleine, maar toch zo belangrijke dingen.
- Onbegrip over het overlijden.
- Onuitgesproken gevoelens en gedachten.

Uitvoering
Monuta heeft gekozen voor een professionele uitvoering door de nummers op te nemen in de Fendal Soundstudios in Loenen aan de Vecht met artiesten als Marlayne, Lisa Boray, Han van Eijk, Jody Pijper en Edward Reekers. Voor het inspelen van de melodieën werd gekozen voor studio-muzikanten, waaronder acht strijkers van het Metropole-orkest.

Uitvaart
Tijdens het regelen van de uitvaart krijgen nabestaanden de CD uit handen van de Monuta uitvaartverzorger. Indien gewenst kunnen ze in de vijf dagen tot de uitvaart een keus maken uit één of meerdere van de negen nummers. In het bijbehorende tekstboekje zit een coupon waarmee extra exemplaren van de CD kunnen worden aangevraagd tegen betaling van EUR 14,95. Bestellen kan ook via internet: www.monuta.nl, waar u tevens een selectie van de nummers kunt beluisteren.

Langere versies
Monuta crematoria en uitvaartcentra beschikken overigens ook over langere versies van de nummers. Tijdens het verlaten van de aula kunnen deze nummers worden gedraaid. De nabestaanden kunnen in alle rust de aula verlaten en er vallen geen hinderlijke stiltes.

Over Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen
Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen (sinds 1923) is aanbieder van een geïntegreerd en samenhangend scala van producten en diensten op de einde-leven markt. Daarbij voorziet zij, vanuit 130 vestigingen in heel Nederland, in de vervulling van ieders persoonlijke wens rondom het levenseinde. Als dé specialist rondom het einde-leven wil Monuta de vraagbaak, expert en opinieleider zijn voor de samenleving.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >