nieuws

Facultatieve
Sponsors

‘Monument’ binnen rouwzorg opnieuw uitgebracht

25 januari 2018


Het boek ‘Ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan je denk’ van rouwbegeleidster Ineke van Es-sen is opnieuw uitgebracht. In dit unieke boek delen kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar in hun eigen woorden het verdriet over het overlijden van hun vader of moeder.

Auteur Ineke van Essen interviewde voor dit boek dertig kinderen en schreef hun ervaringen letterlijk op. Het boek gaat over akelige gedachten en fijne herinneringen. Over houden van en missen. En over je rot voelen en wat dan helpt. Kleurrijke illustraties, die voor een groot deel door de kinderen zelf gemaakt werden, verhelderen de manier waarop zij met hun verlies omgaan. In het boek staan ook bijzondere tekeningen van bekende illustratoren als Joep Bertrams en Charlotte Dematons.

Opgewekt

Ondanks het verdrietige onderwerp klinken er in dit boek ook opgewekte stemmen. De bijzondere plaats die de overleden ouder heeft en het rotsvaste vertrouwen in de toekomst die uit de tekst spre-ken, zijn ontroerend. De kinderen verwoorden hun gevoel zo oorspronkelijk en realistisch dat dit boek niet alleen als steun voor lotgenoten kan dienen, maar ook volwassenen een helder inzicht geeft in het gevoelsleven van een kind dat deze ingrijpende gebeurtenis meemaakt.

Heruitgave

Het tijdloze boek is al jaren een monument binnen de rouwzorg, maar de laatste jaren was het niet meer verkrijgbaar. ‘De vraag bleef onverminderd groot. Kinderen die hun vader of moeder verliezen, stuiten regelmatig op onbegrip of krijgen allerlei goedbedoelde adviezen. Bijna niemand voelt wat zij meemaken. In dit boek vinden kinderen, maar overigens ook volwassenen, zo veel herkenning. We vinden het oprecht een eer dat we dit boek opnieuw mogen uitgeven’, vertelt Mark Hemmer van uit-geverij Scrivo Media. Deze uitgeverij is gespecialiseerd in boeken rondom rouw en thema’s als hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.

Het boek bevat 96 pagina’s, kost 19,95 euro en is onder andere verkrijgbaar op www.scrivomedia.nl en via de (internet) boekhandels.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE