nieuws

Facultatieve
Sponsors

Mokums laatste woorden gebundeld door PC Uitvaart

Afscheid nemen op z’n Amsterdams

30 januari 2018


De rasechte Amsterdamse uitvaartorganisatie PC Uitvaart is trots op de kleurrijke taal van onze hoofdstad en zet zich in voor het behoud hiervan. Met haar campagne over Amsterdamse uitspraken over de dood brengt zij een ode aan de Mokumse taal en vertelt zij over de oorsprong van diverse uitspraken. Hierop kreeg zij zoveel positieve reacties dat zij besloot de mooiste uitspraken te bundelen in ‘Mokums laatste woorden’. Dit handzame boekje is gratis op te vragen bij PC Uitvaart.

“Door heel Amsterdam hangen nu uitingen van ons met Amsterdamse uitspraken voor als het tijd is om afscheid te nemen. Dat doet de Amsterdamse taal weer leven. Wij krijgen dagelijks opmerkingen en suggesties van afgeleide spreuken. Mensen reageren op elkaar en delen verhalen. We hebben al diverse verzoeken ontvangen voor een overzicht van alle Mokumse woorden rondom de dood. Met onze bundel kunnen wij hierop inspelen”, aldus woordvoerder Saskia Dingemans.

De mooiste uitspraken verzameld in handzaam boekje

Er zijn wel honderden synoniemen voor de dood of doodgaan in het Amsterdams. Van ‘de Pijp uitgaan’ en ‘Kassie zessen’ tot ‘’n houten jas krijgen’ en ‘naar de gallemiezen gaan’. De mooiste uitdrukkingen zijn verzameld in ‘Mokums laatste woorden’. Een handzaam boekje met uitleg over de betekenis en oorsprong van typisch Amsterdamse uitspraken voor het laatste afscheid. ‘Mokums laatste woorden’ is gratis op te vragen bij uitvaartorganisatie PC Uitvaart via www.pc.nl.

Alles voor een goed afscheid

Sinds haar oprichting in Amsterdam in 1931 focust PC Uitvaart zich op het aanbieden van een respectvol en betaalbare uitvaart voor iedereen. Met haar slogan ‘Alles voor een goed afscheid’ zet zij zich hier elke dag van de week voor in. Zowel in als rondom Amsterdam.


Voor meer informatie over een begrafenis of crematie in Amsterdam, kijk op Begrafenis Amsterdam.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE