nieuws

Facultatieve
Sponsors

Moeder brengt zoontje terug tot leven

26 augustus 2010

Een Australische moeder heeft haar doodgeboren zoontje tot leven gebracht door de baby te knuffelen. De vrouw sprak deze week voor het eerst op televisie over hoe zij (naar eigen zeggen) haar doodverklaarde baby tot leven bracht.

De vrouw beviel in maart van dit jaar al na zes maanden zwangerschap van een tweeling. Het meisje dat werd geboren overleefde, maar het jongetje werd door de artsen dood verklaard. Het jongetje werd van de zuurstof apparatuur afgehaald zodat de ouders afscheid konden nemen. Helemaal overstuur begon de vrouw lieve woordjes tegen het kind te zeggen. Diverse media melden dat de moeder haar zoon na een paar minuten voelde bewegen. Artsen zouden hebben gezegd dat het reflexen waren en dat de prematuur echt dood was. De moeder voelde haar baby gelukkig goed aan en deed een klein beetje moedermelk op haar pink. Toen ze deze in de mond van de baby stopte en het jongetje enkele druppels tot zich nam begon het kind zelfstandig te ademen.

De ouders moesten daarna nog enige tijd aandringen bij de arts voordat hij terug wilde komen om nog eens te kijken naar het kind. De arts was nog steeds in de veronderstelling dat het om een reflex ging, maar toen hij het kind met een stethoscoop controleerde kwam hij er tot zijn verbazing achter dat het jongetje leefde. Het jongetje, dat Jamie heet is inmiddels zes maanden oud en het gaat goed met hem. De moeder is ervan overtuigd dat het huid-op-huid contact het leven heeft gered van de baby. De moeder laat in de Australische televisieshow Today-Tonight weten dat de ‘skin-to-skin techniek’ meer onder de aandacht gebracht moet worden. Volgens haar kan dat levens van baby’s redden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >