Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Modeontwerpster wil afbreekbare kleding voor overledenen gaan aanbieden

donderdag 5 september 2019

De kleding die overledenen dragen wanneer ze worden begraven is niet altijd makkelijk afbreekbaar. Daarom wil modeontwerpster Charde Brouwer uit Mijdrecht biologisch afbreekbare kleding voor overledenen gaan verkopen, dat meldt RTV Utrecht.

Deze afbreekbare kleding wordt gemaakt van voedselresten die binnen twee maanden na de begrafenis al vergaan. In de kleding zijn ook zaden verwerkt die weer kunnen uitgroeien tot bloemen of planten. Maar dat kan volgens de modeontwerpster nog wel lastig zijn omdat overledenen minimaal 50 centimeter diep begraven moeten worden. Daarnaast weet ze ook dat je op een begraafplaats niet zomaar overal een boom mag planten. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het een natuurvriendelijk initiatief is om overledenen te kleden in kleding die is gemaakt van bijvoorbeeld sinaasappels, bietjes of spinazie die niet meer verkocht kunnen worden.

De biologisch afbreekbare kleding van Charde Brouwer is nog niet in gebruik genomen. Wel is een stuk kleding getest op een biefstuk en toen brak de kleding snel af.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in utrecht op www.uitvaart-utrecht.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder