nieuws

Facultatieve
Sponsors

‘Misdadigers en hun uitvaart’ in Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg

Van veenlijk tot Leidse gifmengster

7 maart 2007

Op dinsdag 20 maart houdt historicus Leon Bok de lezing ‘Misdadigers en hun uitvaart door de tijd heen’ in Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 in Rijswijk. De presentatie duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Bok staat niet alleen stil bij de wijze waarop beruchte veroordeelden ter dood werden gebracht, ook besteedt hij aandacht aan hun laatste rustplek. Die achtergrond is vaak onderbelicht gebleven. Aan de hand van een audiovisuele presentatie loopt Bok door de funeraire geschiedenis van Nederland.

Veenlijken
Leon Bok werkte mee aan de Teleac-serie ‘Begraven en Begraafplaatsen’ en schreef diverse boeken over uitvaartcultuur. De historicus gaat tijdens de lezing onder meer in op veenlijken en begrafenissen van de Leidse gifmengster (Goeie Mie) en Anton Mussert. Leon Bok: ‘De wijze waarop vroeger met doden werd omgegaan was nogal anders dan tegenwoordig. De houding van de maatschappij tegenover veroordeelden veranderde. In de loop der tijd kwam er meer respect en aandacht voor de laatste rustplaats van gestraften.’

Reserveren
Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg ontvangt vanaf 19.30 uur. Halverwege de avond is er een pauze. De toegang is vrij, maar reserveren is noodzakelijk: telefoon 070 396 1967 of cre.eikelenburg@yarden.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE