nieuws

Facultatieve
Sponsors

Met verlies niet verloren: inspirerend boek over rouw en revival

3 februari 2021


Ze wist het zeker. Ze zou de dood van haar 42-jarige man nooit te boven komen. Zij, pas 35. Twee jonge kinderen van vier en zeven. Lange tijd voelde ze zich een zombie. Worstelend met verdriet. Bang voor hoe het verder moest. Het boek is vanaf 8 februari te koop.

Het is het verhaal van Annette Koevermans uit Schiedam, dat voor velen herkenbaar is. Nu, 20 jaar na dato, is ze opnieuw gelukkig in de liefde en succesvol coach en ondernemer.
Het jaar 2020, door Rutte onlangs nog benoemd als het jaar van verdriet, verlies en rouw, bracht oud zeer naar boven en zette haar aan het denken.

Samen met auteur Nathalie Lans, die zelf ook haar man op jonge leeftijd verloor, maakte ze het boek Met verlies niet verloren. Koevermans vertelt hierin niet alleen haar eigen verhaal, ook praat zij met diverse ervaringsdeskundigen over verlies en hoe dat hun leven op zijn kop zette. Stuk voor stuk verhalen over verschillende vormen van verlies. Maar ook over veerkracht. Over het vinden van de moed om de regie van je leven weer op te pakken.

Hoewel je Met verlies niet verloren kunt scharen onder de zelfhulpboeken is het allesbehalve zweverig. Eerder een confronterende pageturner die leest als een trein en je onherroepelijk wakker schudt, in deze tijd waarin eenzaamheid op de loer ligt. Een boek dat raakt en inspireert.

Praktische handvatten

‘Het weer oppakken van mijn leven na de dood van mijn man, ging op zijn zachtst gezegd niet zonder slag of stoot. Rouw blijft altijd, alleen kun je leren hoe je ermee om kunt gaan. Rouwen doe je ook niet alleen als iemand sterft. Na iedere vorm van verlies breekt een periode van rouw aan. Of dat nu een scheiding is, het verlies van een baan of bedrijf, een ledemaat, een vriendschap. In mijn coaching praktijk, en nu ook in dit boek, geef ik praktische handvatten waarmee je na een groot verlies de regie op je leven weer kan herpakken. Ik kan uit ervaring zeggen, dat je met verlies niet verloren bent! Ik hoop rouwenden met dit boek, dat Nathalie Lans voor mij schreef, inzichten te geven bij hun zoektocht naar nieuw evenwicht in hun leven,’ aldus Koevermans.

Met verlies niet verloren is vanaf nu ook te vinden in de boekenlijst van Uitvaart.nl.

Indrukwekkende interviews met winnaars

Het boek vertelt onder andere het verhaal van Victor Deconinck die zijn zoon verloor, van Koevermans’ schrijver Nathalie Lans die ook haar man verloor, van Benedict Hamans die zijn tweelingzus zag verongelukken, van Ben de Koning die zijn vrouw verloor en van Iris van den Heuvel die een deel van haar dochter verloor. Stuk voor stuk openhartige interviews. Het verdriet heeft hen allemaal getekend, maar ook gevormd en gemaakt tot wie ze nu zijn: als winnaars die weer in de ring staan. Ze waren lange tijd verslagen, maar hebben zich niet door hun verdriet laten verslaan.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >