nieuws

Facultatieve
Sponsors

Meerderheid Weespers wil crematorium en kiest voor Carspelhof als locatie

25 oktober 2016

Een ruime meerderheid van de Weespers (meer dan twee derde van de stemmers) wil dat er een crematorium in de stad komt. Van de voorstanders ziet 45 procent het crematorium het liefst gebouwd bij begraafplaats Carspelhof, dat meldt het WeesperNieuws naar aanleiding van haar nieuwste stadspeiling.

Uitvaartverzorging Myosotis is al jaren bezig om toestemming te krijgen om een crematorium te realiseren op Carspelhof. In de gemeenteraad is er tot nu toe geen meerderheid voor de plannen om een crematorium te bouwen op Carspelhof. Dit terwijl de bevolking ook in 2011 in meerderheid stemde voor een crematorium op Carspelhof. Op dit moment vindt er in Weesp een discussie plaats over de vraag of er een crematorium moet komen in de stad en waar deze eventueel gerealiseerd kan worden. Een van de andere locaties die daarbij genoemd wordt is begraafplaats Landscroon, maar uit de stadspeiling blijkt dat die locatie een stuk minder de voorkeur heeft bij de voorstemmers (25%). Slechts 18 procent van de stemmers is tegen de komst van een crematorium in Weesp.

‘Het is vijf over twaalf’

Charles Benschop van Uitvaartverzorging Myosotis laat in een reactie aan Uitvaartbranche.nl weten dat de gemeente haast moet maken als het nog een rendabel crematorium in de stad wil realiseren. Benschop overlegde in 2011 al een plan voor de realisatie van een crematorium op Carspelhof. Net als nu was ook toen een meerderheid van de inwoners voorstander van de komst van een crematorium. Maar doordat de gemeente de plannen verschillende keren heeft afgewezen is er veel tijd overheen gegaan en is de situatie inmiddels veranderd. ‘Er zijn in de regio verschillende nieuwe crematoria open gegaan, denk aan Hilversum en Zorgvlied en er worden er nog meer gebouwd op dit moment’, aldus Charles Benschop. ‘Een crematorium realiseren is zeer kostbaar, dus is het heel belangrijk dat het crematorium rendabel kan draaien. Het is geen vijf voor twaalf, maar vijf over twaalf als de gemeente nog een rendabel crematorium wil laten realiseren in Weesp’.

Als de gemeente alsnog besluit om het licht op groen te zetten voor de realisatie van een crematorium op Carspelhof zal Uitvaartverzorging Myosotis weer aanhaken. Maar duidelijk is wel dat haast is geboden door de nieuwe aanbieders in de regio.

Eerder relevant artikel:
Myosotis ziet stadspeiling als bevestiging – 7 november 2011

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >