nieuws

Facultatieve
Sponsors

Meerderheid Kamer voor wetgeving digitale erfenis

4 november 2019

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat het kabinet met wetgeving komt voor de digitale nalatenschap. De VVD en D66 hebben voorstellen ingediend voor de digitale nalatenschap.

De VVD wil dat de overheid het overlijden van een persoon ook doorgeeft aan sociale media als Facebook, Instagram en Twitter, dat meldt RTL Nieuws. Nabestaanden schieten vrijwel niets op met dit voorstel want de overheid geeft het overlijden dan enkel door aan deze grote bedrijven. Die mogen als het aan VVD-Kamerlid Middendorp ligt zelf weten wat ze doen met het bericht van overlijden. Ze worden niet verplicht gesteld om nabestaanden op verzoek de inloggegevens te verstrekken zodat nabestaanden zelf kunnen bepalen wat er met de accounts van hun dierbare gebeurt.

D66 Kamerlid Monica den Boer wil juist dat nabestaanden wel bij foto’s, filmpjes en gesprekken van hun dierbare kunnen komen. Dat kan nu vaak niet omdat nabestaanden de inloggegevens van hun dierbare niet hebben en partijen als Facebook deze niet verstrekken aan nabestaanden. De Boer wil dat mensen dit soort gegevens in hun erfenis kunnen opnemen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >