nieuws

Facultatieve
Sponsors

Meer kans op hartaanval na overlijden dierbare

10 januari 2012

Amerikaans wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het verlies van een dierbare de kans op een hartaanval sterk vergroot. In de eerste vierentwintig uur na het overlijden van een dierbare is de kans zelfs 21 keer groter dan normaal, dat meldt de Telegraaf.

De wetenschappers hielden hun onderzoek onder 2000 mensen die een hartaanval hebben overleefd. Bij de mensen die een dierbare hadden verloren bleek de kans op een hartaanval 21 keer groter in de eerste 24 uur na het overlijden van hun geliefde. In de eerste week bleef het risico op een hartaanval zes keer groter dan normaal.

Intens verdriet brengt volgens de onderzoekers een aantal symptomen met zich mee, zoals een hogere bloeddruk en hartslag, maar ook weinig tot geen slaap en slecht of nauwelijks eten. Daarnaast komt het bij mensen in rouw vaker voor dat ze hun medicijnen vergeten in te nemen. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het medisch tijdschrift (Circulation) van Amerikaanse Hartstichting (AHA).

In de infotheek van Uitvaart.nl staat een heel hoofdstuk over rouw. Bij de verschillende onderwerpen kunt u korte films bekijken waarin prof. Dr. Manu Keirse uitleg geeft over het betreffende onderwerp.

In deze film heeft prof. dr. Manu keirse het over de symptomen van rouw.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >