Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Maand van het graf van Toetanchamon

donderdag 27 oktober 2022

Op 4 november 1922 werd in het woestijnzand van de Vallei der Koningen in Egypte de eerste traptrede gevonden die leidde naar het graf van farao Toetanchamon. Die ontdekking mondde uit in de opening van het nog ongeschonden graf. De ongekende hoeveelheid rijkdommen in de grafkamers, het vele goud en de verzonnen ‘vloek van de farao’ zouden de jonggestorven koning ruim drieduizend jaar na zijn dood wereldberoemd maken.

data: vrijdag 4 t/m dinsdag 29 november 2022
locatie: Rijksmuseum van Oudheden


n november 2022, precies honderd jaar na de vondst van het graf van Toetanchamon, presenteert het Rijksmuseum van Oudheden een maand lang talloze activiteiten en evenementen die in het teken staan van de meest legendarische farao van Egypte.

Wat is er te doen?

Op vrijdag 4 november gaat het programma van start met een feest in Egyptische sfeer. Vervolgens zijn er de hele maand activiteiten voor jong en oud, kenner, leek en liefhebber. Zo zijn er lezingen, rondleidingen, games en workshops over alles wat met Toetanchamon te maken heeft: van een blik op zijn garderobe tot en met een paneldiscussie over het tonen van menselijke resten in musea. Het Leiden International Film Festival vertoont twee films in het museum en er is een Toetanchamon-cursusaanbod van Vrije Academie. De maand wordt feestelijk afgesloten met de enige echte Toetanchamon-Pubquiz op vrijdag 25 november.


Bezoekadres museum
Rapenburg 28, 2311 EW Leiden
Tel: 071 – 5163 163
E-mail: info@rmo.nl
Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder