nieuws

Facultatieve
Sponsors

LifeGem nu ook in Nederland geïntroduceerd

8 april 2003


Echte diamant uit as van dierbare overledene

Etten-Leur, 7 april 2003 - Als een dierbare is overleden hebben veel nabestaanden behoefte aan een tastbare, persoonlijke herinnering. Het verwerken van de as van gecremeerde overledenen in allerhande sieraden, komt al langer voor. Met de introductie van de LifeGem created diamond in Nederland wordt het mogelijk een echte gecertificeerde diamant uit de as van dierbare overledenen te laten maken.

Diamanten van hoge kwaliteit ontstaan niet alleen in de natuur, maar kunnen ook kunstmatig worden vervaardigd. Dit gebeurt door koolstof, het basiselement van een diamant, in vergelijkbare omstandigheden te brengen als in de natuur. LifeGem created diamonds heeft een methode ontwikkeld om de zuivere koolstof na een crematie uit de as te onttrekken. In een speciaal ontwikkelde diamantpers ontstaat vervolgens binnen enkele maanden een diamant. Een proces dat in de natuur miljoenen jaren duurt. Daarna wordt de ruwe diamant geslepen en gepolijst in bijna elke gewenste vorm. Alle LifeGem diamanten worden individueel gewaardeerd en gecertificeerd door het Gemological Institute of America (GIA) of het European Gemological Laboratory (EGL).

Amerikaanse vinding
De LifeGem created diamond is een Amerikaanse vinding die tot nog toe alleen in de VS verkrijgbaar was. De introductie van LifeGem in Nederland is een initiatief van Ton Jaspers. Deze Etten-Leurse ondernemer zocht na het overlijden van een zeer dierbare naar mogelijkheden om een tastbare herinnering bij zich te kunnen dragen. Via internet leerde hij LifeGem created diamonds kennen. Hij legde contact om een diamant te bestellen. Dat bleek echter niet eenvoudig.

"Het is heel complex om vanuit Nederland een LifeGem in de Verenigde Staten te laten maken. Dat vergt, bijvoorbeeld met het oog op de Wet op de Lijkbezorging, heel veel papierwerk en het doorlopen van allerlei bureaucratische procedures en maakt een en ander bovendien zeer kostbaar", zo ondervond Jaspers in de praktijk. "Ik vind dat iedereen in Nederland de mogelijkheid moet hebben om dit bijzondere aandenken aan te kunnen schaffen. In samenwerking met LifeGem created diamonds in de VS hebben we daarom nu LifeGem Nederland opgericht", aldus Jaspers.

Crematoria
LifeGem diamanten worden binnenkort aangeboden via de crematoria. De diamanten zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten (karaten) en kunnen desgewenst verwerkt worden in sieraden.

Voor meer informatie: (076) 508 35 65
www.lifegem.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >