nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lichtjesavond ‘Herinnering Verlicht’ op De Nieuwe Ooster

29 oktober 2019


Eén keer in de twee jaar zet gemeentelijke begraafplaats De Nieuwe Ooster de gewone wereld even stil. Op woensdag 30 oktober verandert de begraafplaats in een bijzondere plek van licht, aandacht en verwondering. Nabestaanden kunnen van 18.00 tot 21.00 uur het gedenkpark en de rustplek van hun overledene bezoeken. Lichtjes, poëzie, rituelen, vuurkunst en muziek bieden ruimte om gezamenlijk te herdenken. Kinderen zijn van harte welkom.

De avond wordt heel druk bezocht en voorziet duidelijk in een behoefte om gezamenlijk en in een mooie en aandachtige sfeer geliefden te herdenken. Het is één van de gastvrije momenten die door het jaar heen wordt georganiseerd door de teams van de Amsterdamse gemeentelijke begraafplaatsen. Elk jaar is er een prachtige herdenkingsavond; het ene jaar in Oost en het andere jaar in Noord op begraafplaats De Nieuwe Noorder.

De reacties van nabestaanden zijn talrijk en positief. De drijvende lichtjes op de vijver, waar mensen een boodschap op kunnen schrijven, zijn traditie, net als de Hemelpost. Nabestaanden worden opgeroepen zelf het graf aan te lichten en veel mensen geven daar gevolg aan. In het park verschijnen zo steeds meer eilandjes van licht. Sommige families maken er zoveel werk van dat bezoekers worden uitgenodigd naar de verhalen over de overledene te luisteren.

Neem voor grafbezoek een zaklamp mee. U kunt ook een glazen (jam) potje meenemen met daarin een foto van iemand die u wil herdenken en een (led)lichtje. De herinneringspotjes blijven na afloop van de avond nog drie weken staan.


Kom bij voorkeur met het openbaar vervoer of op de fiets. Er is weinig plek om te parkeren. Voor minder validen zijn er enkele parkeerplaatsen gereserveerd, maar wij kunnen geen parkeerplaats garanderen. Neem iemand mee als u slecht ter been bent, het park is groot en het lopen van de lichtjesroute duurt minimaal drie kwartier.

Meer weten? Kijk op www.denieuweooster.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >