nieuws

Facultatieve
Sponsors

Koninklijke Bibliotheek gaat Condoleance.nl archiveren voor de toekomst

25 oktober 2017


Het nationaal condoleanceregister, Condoleance.nl wordt door de Koninklijke Bibliotheek(KB) opgenomen in het Nederlands archief. Op die manier weet de overheid zeker dat de content op de site ook in de verre toekomst teruggelezen kan worden en gebruikt voor toekomstig onderzoek. De KB archiveert op eigen initiatief een kleine selectie van Nederlandse websites. Deze sites behoren tot het ‘digitaal erfgoed’ van ons land.

De KB doet dit omdat waardevolle informatie anders verloren zou kunnen gaan. ‘Dat websites als 'digitaal erfgoed' het behouden waard zijn, is internationaal erkend in het Unesco Charter on the Preservation of the Digital Heritage uit 2003. Het signaleert dat digitaal erfgoed verloren dreigt te gaan en dat het bewaren daarvan voor gebruik door de huidige en toekomstige generatie onderzoekers zeer urgent is’, zo laat de KB weten aan Peter van Schaik (eigenaar van o.a. Condoleance.nl).

De KB is wettelijk verantwoordelijk voor het verzamelen, beschrijven en bewaren van in Nederland verschenen (relevante) publicaties. De KB zorgt ervoor dat de content van Condoleance.nl ook door toekomstige generaties ingezien kan worden.

Condoleance.nl is de eerste condoleancewebsite van Nederland. De site werd opgericht na de nieuwjaarsbrand in Volendam in 2000/2001. Miljoenen Nederlanders hebben in de loop van de jaren condoleances geplaatst na grote rampen of bij het overlijden van bekende Nederlanders.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >