nieuws

Facultatieve
Sponsors

Koning Willem-Alexander opent Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen

26 november 2020


Vanmorgen opende Zijne Majesteit de Koning de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen en bezocht hij samen met Theo Vleugels, algemeen directeur van de Oorlogsgravenstichting, het nieuwe herdenkings- en educatiecentrum. Hier luisterde de koning naar verhalen van nabestaanden van oorlogsslachtoffers en veteranen die uit eigen hand vertellen over hun ervaringen in oorlogsgebied.

De koning opende de begraafplaats door plaats te nemen voor een wel heel bijzondere spiegel. Na de openingshandeling volgde een wandeling over de Veteranenbegraafplaats en sprak koning Willem-Alexander met mensen over de aanleg daarvan, de bouw van het herdenkings- en educatiecentrum, de vaste en wisselende exposities en het educatieprogramma.

De Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen is aangelegd naast Nationaal Ereveld Loenen. De begraafplaats is bedoeld voor veteranen die terugkeren van missies en later in hun leven besluiten begraven te willen worden naast andere veteranen. Op het Nationaal Ereveld Loenen liggen burgers en militairen begraven die stierven in oorlogssituaties en veteranen die omkwamen tijdens hun uitzending.

Het nieuwe herdenkings- en educatiecentrum is geopend van woensdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00 uur. In verband met de geldende coronamaatregelen hanteren wij een ticketsysteem waarmee u voor een afgesproken tijdslot een kaartje kunt reserveren. De toegang is kosteloos.


Reageer op dit artikel

Reacties:


26 november 2020 om 19:15

Hennie Schuurs

Ik was vergeten in mijn commentaar de naam van de bedenker te vernoemen. Renee van Bavel bedankt voor dit geweldige ontwerp. Laat het haar weten op reneevanbavel.nl


26 november 2020 om 19:25

Hennie Schuurs

Geweldig idee en uitvoering ervan.
Top gedaan. Wij zijn trots op jou


26 november 2020 om 17:25

Moniek de Gouw

Deze wel heel bijzondere Spiegel is gemaakt door kunstenares Renee van Bavel. Wel zo leuk om dat te benoemen. Voor meer informatie bent u van harte welkom op haar haar website. ReneevanBavel.nl


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE