nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kist gemaakt van kranten

27 augustus 2010

Een Engelse uitvaartondernemer uit Waltham Forrest heeft iets nieuws bedacht om in te spelen op de groeiende vraag naar natuurvriendelijke uitvaarten. Het bedrijf verkoopt sinds kort kisten die zijn gemaakt van oude kranten, dat meldt The Guardian.

Volgens de ondernemer zijn de kisten even sterk als houtenkisten, maar vergaan ze sneller en geven ze bij een crematie minder schadelijke uitstoot. Om een kist te maken zijn 120 oude kranten nodig, de handvaten worden gemaakt van plantenmateriaal.

Volgens manager Gary Clugston, manager bij Harold White neemt de vraag naar eco-uitvaarten in Engeland in snel tempo toe. Hij verwacht dan ook dat de vraag naar de krantenkisten groot zal zijn. Het bedrijf verkoopt al verschillende soorten natuurvriendelijke kisten waaronder een kist gemaakt van bananenbladen. Klanten van Clugston kunnen als ze dat willen zelfs kiezen om een kist te laten maken van één krantensoort. Wie weet dat de Nederlandse consument over enige tijd kan kiezen uit een ‘Telegraafkist’, ‘ADkist’, of een ‘NRCkist’.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE