nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kijk mee en herdenk tijdens Lichtjesavond op Herdenkingspark Westgaarde

22 oktober 2020

Maandag 2 november 2020 is het Allerzielen. Op deze dag staat Herdenkingspark Westgaarde in het teken van Lichtjesavond. Tijdens deze avond staat het team van Westgaarde samen met de bezoekers stil bij iedereen die wij moeten missen Voorgaande jaren gebeurde dit met een groot aantal bezoekers op het park. Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus gaat Lichtjesavond dit jaar online.

Live herdenkingsdienst

“We willen niet voorbijgaan aan het belang van herdenken.”, aldus Lars Beckers, General Manager Herdenkingspark Westgaarde. “De laatste weken volgen de maatregelen elkaar snel op en we mogen geen publiek ontvangen bij een evenement. Toch krijgen we vaak de vraag van nabestaanden en bezoekers of Lichtjesavond dit jaar doorgaat. De behoefte om stil te staan bij dierbaren die er niet meer zijn is duidelijk groot, juist in deze ongekende tijden.”

“De veiligheid van onze bezoekers staat voorop en mensen bij elkaar brengen kan momenteel gewoon niet. Wij hebben inmiddels laten zien dat als bezoekers niet naar ons park kunnen komen, wij naar de mensen thuis kunnen gaan via livestream. Zo ontstond het idee voor een live herdenkingsdienst vanaf Westgaarde, die voor iedereen te volgen is via onze website: westgaarde.nl/lichtjesavond.”, geeft hij aan.

Herdenken in licht en donker

“We hebben bij het programma gekeken naar de oorsprong van de avond en elementen die ons ieder jaar zo met elkaar verbinden.”, vervolgt dhr. Beckers. In de uitzending van een uur komen een aantal vaste onderdelen van Lichtjesavond aan bod. “Om de herdenking persoonlijk te maken is het mogelijk om de naam van een dierbare op te laten nemen in de uitzending.” Mensen kunnen de naam van hun dierbare doorgeven via westgaarde.nl/lichtjesavond.
“Daarnaast zal gospelkoor G-Roots de avond voorzien van live muziek. We hebben ook twee bijzondere sprekers uitgenodigd. Floortje Agema vertelt over herdenken in licht en donker en de stadsdichter van Amsterdam, Gershwin Bonevacia, draagt een gedicht voor dat speciaal voor Lichtjesavond is geschreven.”.

Tot slot wil Beckers nog meegeven dat herdenken niet ophoudt na 2 november. “Vanaf 3 november is het mogelijk om een kaars op te halen en te plaatsen op een betekenisvolle plek. Dit kan tijdens de openingstijden van het uitvaartcentrum en crematorium (ma/za 9.00 – 17.00). PC Uitvaart stelt hiervoor 500 kaarsen beschikbaar.”

Lichtjesavond: 2 november 2020, 19.30. Meer info via westgaarde.nl/lichtjesavond

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amsterdam op www.begrafenis-amsterdam.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE