nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kerstconcert Yarden Crematorium Rotterdam

POPKOOR ZINGT QUEEN EN ROBBIE WILLIAMS

18 december 2005


Op dinsdag 20 december houdt Yarden Crematorium Rotterdam aan de Maeterlinckweg 101 in Rotterdam(-Zuid) zijn traditionele kerstconcert. De avond duurt van 20.00 tot 21.45 uur en bestaat uit een combinatie van muziek en een lichtjesceremonie. Het crematorium wil met deze avond mensen de gelegenheid bieden in de ‘donkere dagen’ samen te herdenken. Popkoor ‘Puur Zang enzo’ zingt vijfstemmig gevoelige nummers over liefde, verlies en kerst. Zoals Oud verdriet, Angels (Robbie Williams), New Year’s Day, Who wants to live forever (Queen) en Let the sunshine in.

De Rotterdamse Pastor Rob Lijesen leest bij de lichtjesceremonie de namen van overledenen op, waarna nabestaanden naar voren komen om een kaarsje op te steken voor hun dierbare. Daarna volgt een woord van troost en tot slot een kerstboodschap. Nabestaanden zijn uitgenodigd de naam van hun dierbaren door te geven voor de ceremonie.

Gevoelig
Manager John Heskes: ‘Rond kerst zoeken de mensen elkaar op. Om steun en gezelligheid te vinden en met familie en vrienden terug te kijken op het jaar. Zowel voor de gelukkige momenten als de gevoelige momenten. Sinds enkele jaren houden we jaarlijks - kort voor kerst - een herdenkingsconcert in ons gebouw. De bijzondere sfeer en de emotionele reacties op deze avond, deden ons besluiten het concert tot een traditie te maken. Hierbij nodigen we nabestaanden uit de naam van hun dierbaren aan ons door te geven. Op de avond worden de namen opgelezen, waarna men een kaarsje voor de overledenen kan branden. Ook kunnen mensen op een kaartje een persoonlijke kerstboodschap schrijven voor de overledene en in de kerstboom hangen. De toegang is vrij, maar reserveren is noodzakelijk: telefoon 010 480 3344 (e-mail cre.rotterdam@yarden.nl). Op ditzelfde nummer kan men de naam van een overledene voor de ceremonie doorgeven.’

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >