nieuws

Facultatieve
Sponsors

Karin de Groot onder de doden in 'KRO's Heb ik genoeg?'

18 februari 2010

In de serie'KRO's Heb Ik Genoeg?' duikt presentator Karin de Groot in de wereld van de uitvaart. Drie dagen lang begeeft ze zich onder de levenden èn de doden. Ze verricht alle werkzaamheden die in deze branche gebruikelijk zijn: het delven van een graf, het schenken van koffie, assisteren bij de plechtigheid en in de ovenruimte en het afleggen van een overledene. "Ik heb nog nooit zó veel heen en weer schietende emoties gehad als in deze aflevering.", aldus De Groot. De uitzending is op zondag 14 maart, om 23.15 op Nederland 2.

De Groot onderzoekt waarom mensen kiezen voor werk in de droevige wereld van de doden. Waarom niet gewoon een plantsoen aanharken in plaats van een graf delven? Is het prettiger om steun te bieden aan nabestaanden als uitvaartverzorger? Of prefereert het anonieme werk van de ovenist. En, de confrontatie met de dood: went dat ooit? "

Ik dacht altijd dat ik niet bang was voor de dood. Maar ik vind het eng om te zien hoe zielloos je er bij ligt. Het idee dat ik er ooit zo zielloos bij kom te liggen.... Ik hoop wel dat er dan een soort Anja voor me is." de Groot doelt op Anja Heijmans, mortuariummedewerkster van de Bredase uitvaartonderneming Zuylen . Samen met haar verzorgt de Groot een meneer die twee dagen dood in huis gelegen heeft en dat valt niet mee. "Ik denk alleen maar: waarom doe ik dit? Dit is niet mijn werk, ik hoef dit niet te doen!" Zet ze door?

Ervan uitgaande dat geld niet gelukkig maakt, gaat presentator Karin de Groot op zoek naar de immateriële rijkdom in het leven van zichzelf en van anderen in een nieuwe serie van 'KRO's Heb ik genoeg?'. De Groot begeeft zich twee dagen met heel haar ziel en zaligheid in een voor haar vreemde wereld.

KRO's Heb ik genoeg, zondag 14 maart om 23.15 uur bij de KRO op Nederland 2.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >