nieuws

Facultatieve
Sponsors

Jubileum uitvaartonderneming Wilma van Opstal

wensen, grenzen en mogelijkheden rondom sterven en afscheid nemen

24 oktober 2023

Programma

Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van uitvaartonderneming Wilma van Opstal wordt een speciale ontmoetingsdag georganiseerd met als thema: Praat voordat je gaat.

Programma

10.30-11.30 uur: Wandeling Rouwgroep Breda in de omgeving van Landgoed Luchtenburg. Verzamelen bij het Landgoed. Iedereen is welkom om aan te sluiten, ook als je geen deelnemer van de Rouwgroep bent! Graag even apart aanmelden via deze link.

11.45 uur – Welkom door Wilma

11.55 uur – Optreden Wim Dictus
Wim zal met sfeervolle muziek, teksten en gedichten deze dag ondersteunen en met elkaar te verbinden. Hij speelt gitaar, (diatonisch) accordeon en “rav drum”.(of hangdrum)

12.00 uur – Marian Schutte, fotograaf, schrijver en spreker, vertelt over haar werk
“Dagelijks beweeg ik me in de wereld van afscheid en uitvaart. Een ontroerende, echte wereld waarin het leven wordt samengevat en het afscheid puur en oprecht mag zijn. Ik zie de schoonheid van verlies en verdriet en dat vat ik samen in foto’s en verhalen. Een bundeltje troost voor hen die achterblijven!”

12.15 uur – Jurrien Roossien van Stichting Veraarden vertelt over composteren
Wat als je na de dood een bron kunt zijn voor nieuw leven, en onderdeel van de natuurlijke kringloop? Als we daarmee na onze dood iets bijdragen aan het herstel voor de aarde? Na overlijden zou een lichaam een natuurlijk transformatieproces kunnen volgen, waarbij we de intelligentie van de natuur zo goed als mogelijk benutten. Om zo, met een zo laag mogelijke milieubelasting, op een natuurlijke manier deze wereld te verlaten.

12.30 uur – kort optreden Wim Dictus
In een korte presentatie legt hij uit waarom zijn muziek geschikt is op momenten dat iemand het leven gaat loslaten – aan het bed van de stervende – én op de uitvaartceremonie zelf. Met beide scenario’s is hij vertrouwd. U gaat uiteraard ook muziek horen.

13.00 uur – lezing door Veran Heijboer, thanatopracteur
Haar passie ligt bij het verzorgen van overledenen, met als specialisatie air brush make-up, reconstructie en balsemen. Ze doet dat met liefde en respect. In een korte presentatie vertelt ze over haar werk en hoe zij een bijdrage levert aan een waardig afscheid. Met name een lichte balseming, ofwel thanatopraxie, is nog redelijk onbekend. Wat gebeurt er met ons lichaam als we sterven? Wat is er nog mogelijk in de dagen tussen overlijden en uitvaart om een lichaam op te baren en nabestaanden rustig de gelegenheid te geven afscheid te nemen?

13.15 uur – kort optreden Wim Dictus

14.00 uur Interactieve workshop ‘Praat voordat je gaat’ door Leonie Vogels
Sterven, van angst naar vertrouwen. Wat kun je doen om op een voor jou goede manier het leven los te laten? Wat is er nodig om niet met een gevoel van angst, schuld of verwarring te sterven en helpt meer kennis hierover of juist niet? Wat kun je doen als je naaste stervende is? Wat kun je doen om een dierbare nabij te zijn in die laatste dagen en uren? Veel belangrijke vragen over de meest intense vorm van leven: het proces van sterven. Het Landelijk Expertisecentrum Sterven helpt daarbij. Tijdens deze interactieve workshop geeft Leonie Vogels inzicht in dit proces en helpt ze keuzes te maken vanuit inzicht en vertrouwen. Niet alleen voor de stervende, ook voor de naasten.

Waar en wanneer

Landgoed Luchtenburg
Luchtenburgseweg 2
4858 RJ Ulvenhout AC
Zondag 29 oktober van 11.00 tot 16.00 uur

Aanmelden

We vinden het fijn als u ons laat weten of we u mogen ontvangen, dan zorgen wij voor koffie/thee met iets lekkers. Dat kan, per mail: info@wilmavanopstal.nl of app 06-51293535. Gewoon binnenlopen mag natuurlijk ook. De dames van Wilma van Opstal heten u van harte welkom!

Opgeven of het hele programma bekijken op deze pagina.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >