Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Joodse begraafplaats Borculo opgeknapt door vrijwilligers

maandag 21 maart 2011

De Joodse begraafplaats in Borculo krijgt een opknapbeurt, dat meldt de Stentor. De begraafplaats wordt beheerd door het Nederlands - Israƫlisch Kerkgenootschap in Amsterdam(NIK). Maar dat genootschap liet de begraafplaats verwaarlozen.

Omdat veel bewoners altijd dachten dat de begraafplaats onderdeel was van de Stichting Synagoge Borculo spraken zij deze bestuursleden met regelmaat aan over de situatie. In eerste instantie liet de gemeente de poort van de begraafplaats bewust dichtgroeien om de aandacht van de begraafplaats af te leiden. Vooral ook omdat het in de Joodse geloofstraditie niet de bedoeling is om zomaar wat rond te hangen op een kerkhof. Maar de begroeiing is weggehaald en bewoners maken dankbaar gebruik van het extra stukje groen in hun wijk. Kinderen spelen er zelfs tussen de graven.

Om een einde aan deze situatie te maken heeft het bestuur van de synagoge (op verzoek van het NIK) besloten om zich te ontfermen over de begraafplaats. Inmiddels zijn de eerste zaken op de begraafplaats al aangepakt door vrijwilligers. De gemeente en de provincie doen een bijdrage om (een deel van) de renovatiekosten te kunnen bekostigen.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder