nieuws

Facultatieve
Sponsors

‘Jongeren en rouw’ in Yarden Crematorium Schagerkogge

HOE BEREIK JE ROUWENDE PUBERS?

14 maart 2006

Op dinsdag 28 maart geeft dr. Riet Fiddelaers-Jaspers een presentatie over ‘Jongeren en rouw’ in Yarden Crematorium Schagerkogge, Haringhuizerweg 3 in Schagen. De avond duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Pubers zijn een vaak vergeten groep rouwenden. Daar dragen ze zelf aan bij door zich anders te laten zien dan ze zich van binnen voelen. De periode tussen 12 en 19 jaar is een heftige periode. Lichamelijk, seksueel, psychisch en sociaal krijgen jongeren met veranderingen te maken. Wanneer ze ook een verlies van iemand zeer nabij moeten verwerken, staan ze voor een zware opgave. Ze vinden het lastig hun kwetsbare kant te tonen en krijgen daardoor vaak niet de steun die ze nodig hebben.

Ondersteuning
Riet Fiddelaers-Jaspers is auteur van boeken als Doodnormaal, Jong verlies en Mijn troostende ik. Ze promoveerde in 2003 op het thema jongeren en rouw. Riet is verbonden aan bureau In de Wolken en expertisecentrum Omgaan met Verlies. Riet: ‘Bij een overlijden proberen jongeren hun ouders te beschermen en ze niet nog bezorgder te maken. Op school houden ze het stoere imago hoog. Op deze avond gaan we in op de kenmerken van rouwende jongeren. Daarna op de betekenis van rouw in de sociale omgeving - gezin, school, vriendenkring - en hoe ondersteuning mogelijk is. De band tussen de rouwende jongere en de overledene komt ook aan bod. Eén en ander wordt geïllustreerd met videobeelden. Tevens kunnen boeken en kaarten als hulpmiddel dienen. Gedurende de avond is er volop ruimte vragen te stellen.’

Reserveren
Teamleider Dorien de Bruijne: ‘De avond is met name bedoeld voor ouders van jongeren en mensen die veel met jongeren werken. Als crematorium vinden we het belangrijk ook dit aspect rond dood onder de aandacht te brengen.’ Yarden Crematorium Schagerkogge is vanaf 19.00 uur geopend. Ontvangst met koffie en thee. De toegang is vrij, maar reserveren is noodzakelijk: telefoon 0224 213 409.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >