nieuws

Facultatieve
Sponsors

Islamitische graven met eeuwige grafrust op Westgaarde

5 oktober 2020

PC Uitvaart wil dat het op korte termijn mogelijk wordt om islamitische graven met eeuwige grafrust uit te geven op begraafplaats Westgaarde. Om dat mogelijk te maken moet Amsterdam een stuk grond dat nu nog eigendom is van de gemeente verkopen aan Westgaarde.

Er is door de coronacrisis een groeiende behoefte aan islamitische graven in Nederland. Die graven moeten eeuwige grafrust hebben en dat is er bijna nergens in Nederland. In ons land worden graven doorgaans na verloop van tijd geruimd. Maar voor moslims is dat geen optie. In de afgelopen maanden zijn al zo’n 150 moslims uit Amsterdam begraven in Almere waar wel een begraafplaats met eeuwige grafrust is, dat meldt AT5.

Westgaarde en de stichting Islamitische Begraafplaatsen Nederland trekken nu samen op om op Westgaarde een grafvak in te richten voor islamitische graven met eeuwige grafrust. Er is een verzoek ingediend bij de gemeente om de grond te verkopen. Als de gemeente akkoord gaat met dit verzoek zal de islamitische gemeenschap de kosten van de verkoop dragen.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amsterdam op www.begrafenis-amsterdam.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE