nieuws

Facultatieve
Sponsors

Installatie ‘Zachtjes om het niet’ te zien in museum Tot Zover

7 juni 2017


Intieme fotoportretten, magische momentopnames en geschilderde filmstil. Dat is te zien in de installatie ‘Zachtjes om het Niet’ van Miloushka Bokma. ‘Zachtjes om het niet’ is tijdelijk opgenomen in de vaste presentatie van Museum Tot Zover en vanaf deze week te bewonderen.

Filmaltaar ‘Zachtjes om het Niet’ lijkt een kruising tussen een reisaltaar en een uitvergrote letterbak. Een combinatie van foto’s, film en geschilderd beeld. Een werk waar je als kijker zelf wordt uitgenodigd om verbanden te leggen. Waar ruimte is voor associatie, bespiegeling en beschouwing.

Bokma probeert in één beeld een heel verhaal te vertellen: “Ik ben geïnteresseerd in hoe herinneringen of belevingen op een specifieke manier tot uitdrukking komen in iemands gezicht, oogopslag of lichaamshouding. Door mijn foto’s heel precies te ensceneren onderzoek ik hoe deze signalen zich manifesteren of juist worden onderdrukt. Waar in de foto’s de tijd stilstaat, rek ik deze in mijn videowerken enigszins op. Ik film fotografisch, met een statische cameravoering en nauwelijks of geen montage. De personages bevinden zich in publieke ruimtes en reageren op elkaars uitvergrootte emoties. De korte films zijn geluidloos, waarmee ik het gevoel van onbehagen versterk.”

Tot Zover

Het filmaltaar ‘Zachtjes om het Niet’ is een aanvulling op de vaste presentatie van Museum Tot Zover. Het werk is in elk geval tot eind 2017 te zien. De collectie bevat verder onder meer: dodenmaskers, oude en moderne urnen, historische rouwobjecten en er zijn zeven vitrines over rouwgebruiken van diverse culturen. Het museum bezit ook de grootste collectie rouwautomodellen van Europa. Er zijn op dit moment twee exposities te zien: Especially for You – de doodskist als lifestyle-artikel en Visiting Hours.

Museum Tot Zover, Kruislaan 124, Amsterdam

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE