nieuws

Facultatieve
Sponsors

Informatie-avond 'Het was mijn kind'

25 november 2003

Op woensdag 10 december aanstaande organiseert Yarden Vereniging Drenthe in het Leescafé van de Bibliotheek in Emmen (Noorderplein 1) de informatie-avond 'Het was mijn kind'. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en is bedoeld voor ouders die een kind hebben verloren.

Met deze avond wil Yarden Vereniging mensen die zo'n ervaring met zich meedragen een handreiking bieden die tot steun kan zijn bij de verwerking van hun verlies. Zodat in een sfeer van herkenning gesprekken ontstaan die kunnen helpen bij de verwerking.
De bijeenkomst wordt geleid door Marije Beaudoin van Stichting Achter de Regenboog. Zij vertelt hoe ouders (en broertjes en zusjes) geraakt worden door het verlies van een gezinslid en hoe lichaam en geest daarop kunnen reageren. Vanuit haar ervaring als rouwbegeleider biedt zij de aanwezig een handreiking.

Deze informatie-avond is een van de initiatieven die Yarden Vereniging ontplooit om mensen te helpen hun verlies te hanteren. De vereniging stelt zich op als trefpunt voor mensen met wensen, ideeën en vragen rond het levenseinde en is met haar 900.000 leden een krachtige deelnemer aan de maatschappelijke discussie over het laatste afscheid.

Stichting Achter de Regenboog ondersteunt met tal van activiteiten kinderen en jongeren (en de volwassenen in hun omgeving) bij het verwerken van het overlijden van een dierbare. Ouders, leerkrachten en hulpverleners kunnen met hun vragen terecht bij de informatie-advieslijn : 030 233 4141 (ma, wo, vrij 9-12 uur).

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >