nieuws

Facultatieve
Sponsors

In Pace DELA Uitvaartverzorging uit Oldenzaal organiseert wederom een ‘Herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden’.

7 december 2007

Op zaterdag 15 december organiseert In Pace DELA uitvaartverzorging voor de derde keer een herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden. Deze herdenkingsmiddag is bedoeld voor iedereen die het afgelopen jaar een dierbare heeft verloren en waarvoor In Pace DELA de uitvaart heeft verzorgd in geheel Overijssel. Deze mensen worden persoonlijk uitgenodigd.
Het is voor de derde keer dat de uitvaartverzorger deze dag organiseert. Voorgaande keren werd dit enorm gewaardeerd. Ruim 350 mensen bezochtten het Uitvaartcentrum aan de Schipleidelaan in Oldenzaal en de reacties waren lovend. Niet alleen van de nabestaanden, maar ook gastspreker Marinus van den Berg was danig onder de indruk. Ook alle uitvaartverzorgers en nazorgconsulentes van In Pace DELA waren aanwezig en de gesprekken die volgden na het officiële gedeelte waren warm en hartelijk.

De herdenkingsmiddag begint ’s middag om 15.00 uur in het uitvaartcentrum van In Pace DELA aan de Schipleidelaan 55 te Oldenzaal. Ook geestelijk verzorgers (priesters, dominee’s, voorgangers, sprekers) zijn van harte welkom, zodat zij eventueel ook de nabestaanden nog een keer kunnen ontmoeten.

Herdenken en ontmoeten in informele sfeer.
De herdenkingsmiddag wordt zeker geen sobere dienst, maar zal, evenals voorgaande jaren, veel meer het karakter van een informele bijeenkomst in een ontspannen sfeer hebben. Het officiële deel zal gevormd worden door een lezing van gastspreker Marinus van den Berg. Hij is een nationaal bekende autoriteit op het gebied van stervensbegeleiding en rouwverwerking en publiceerde op dat terrein verschillende boeken en gedichtenbundels. Marinus van den Berg verzorgt ook vele lezingen op dit gebied.
Tussentijdse muzikale momenten zullen sfeervol worden opgevuld door het Gospelkoor Voices of Joy en de Concord Piper Band (doedelzakspelers).
Aansluitend is er volop gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen uit te wisselen. Uiteraard met de aanwezige uitvaartverzorgers, geestelijk verzorgers, maar ook met andere nabestaanden.

Een troostvolle traditie.
In Pace DELA vindt het belangrijk deze herdenking wederom te organiseren om nabestaanden troost en een helpende hand te bieden bij de rouwverwerking. Zodoende wordt na de uitvaart het contact met de uitvaartverzorger nog niet gelijk verbroken. Een traditie in de vorm van een jaarlijks terugkerende herdenking kan een grote steun betekenen bij het verwerken van het verlies is wel gebleken en kan helpen het verdriet en gemis een vaste plaats in het leven van nabestaanden te geven. Misschien juist wel in de maand december.
Ben Kalter, directeur van In Pace DELA Uitvaartverzorging, zegt daarover: ”Vanuit het besef dat we elkaar juist ten tijde van het verlies zo hard nodig hebben, willen wij iedereen die een dierbare verloren heeft hiermee deze traditie aanreiken.”

Streven naar vernieuwing en kwaliteit.
Het initiatief voor het organiseren van een herdenkingsbijeenkomst past in het streven van In Pace DELA om te allen tijde betrokken, integer en ondernemend (BIO) om te gaan met mensen die in een kwetsbare positie verkeren. Optimale kwaliteit, een vernieuwende aanpak en innovatieve producten in de uitvaartverzorging staan hoog in het vaandel bij de Oldenzaalse uitvaartverzorger die uitvaarten verzorgt in heel Overijssel. Uiteraard kan iedereen voor de traditionele uitvaart ook bij hen terecht.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >