nieuws

Facultatieve
Sponsors

In de dood kun je niet wonen; anders kijken naar weggaan en achterblijven.

Lezing door Prof. dr Anne van der Meiden bij Kranenburg in Zwolle.

20 maart 2011

Op dinsdag 29 maart spreekt Prof. dr Anne van der Meiden bij het
Yarden Uitvaartcentrum Kranenburg in Zwolle over zijn boek ‘In de dood kun je niet wonen; anders kijken naar weggaan en achter blijven’. Prof.dr Anne van der Meiden zal spreken over wat hij in de praktijk meemaakte.

Alles wat met sterven, begraven en rouwverwerking te maken heeft, zijn er in betrekkelijk korte tijd opvallende en veelsoortige veranderingen opgetreden.
Mensen praten opener over de dood, ze verwerken hun verdriet in nieuwe rituelen en staan zichzelf toe na te denken over nieuwe inzichten om uitzichtloos lijden te beëindigen.

Anne van der Meiden (1929) studeerde theologie en communicatiewetenschappen. Na functies in het bedrijfsleven en diverse organisaties (reclame, PR en publiciteit) was hij werkzaam als wetenschappelijk medewerker en hoogleraar communicatiewetenschappen en public relations. Anne van der Meiden verwierf faam als voorganger o.a. bij diensten voor Koninklijk Huis en vertaler van de Bijbel in het Twents.

Aan de hand van wat hij in de praktijk meemaakte en erover las, wil hij die veranderingen in de beleving van de dood en rouw proberen een gezicht te geven en anders te kleuren. Daarbij zoekt hij naar noodzakelijke relativering van oude beelden van de dood, omdat mensen zwaar onder die beelden kunnen lijden. Hij doet dat in het besef dat elk leven tot een einde komt en dat de beleving van dood en rouw niet volledig te beheersen valt. Het is gewoon niet waar, dat de dood doodgewoon is geworden. De dood went nooit, want je kunt er niet in wonen.

De toegang is voor iedereen gratis.

De lezing vindt plaats op dinsdag 29 maart in Yarden Uitvaartcentrum Kranenburg,
Kranenburgweg 3, 8024 AC Zwolle.
De lezing begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur worden bezoekers met een kop koffie/thee ontvangen.

Yarden Vereniging Overijssel nodigt u hierbij van harte uit.

Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden bij Yarden Vereniging Overijssel via e-mail overijssel@yarden.nl of telefonisch 06 4998 3360. Info en aanmelden via www.yarden.nl is tevens mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >