nieuws

Facultatieve
Sponsors

Huisdieren op Dierendag welkom in Museum Tot Zover

1 oktober 2019


Foto: Simone Henken, Liefde is: haar naar het graf dragen, digitale foto 2016

Een keer samen met je hond, cavia of goudvis naar het museum? Dat kan tijdens Dierendag in Tot Zover. Dit museum over leven & dood toont momenteel de tentoonstelling De Laatste Aai – een eerbetoon aan dode dieren. Misschien, zo dacht de museumstaf, willen huisdieren de expositie ook zien. Rennen en plassen mag niet, maar blaffen is geen probleem.

Dieren zijn doorgaans niet welkom in musea. Men is bang voor onberekenbare beesten die tegen kunstwerken aan springen. Of voor kleine beestjes die de huisdieren weer mee naar binnen nemen. Alleen hulphonden worden normaal gesproken getolereerd. Museum Tot Zover maakt op Dierendag een uitzondering. Iedere bezoeker met een dier mag 4 oktober gratis naar binnen.

Alle huisdieren zijn welkom, mits aangelijnd of gedragen door het baasje. Dan kunnen ook de huisdieren de ontroerende dubbelportretten van viervoeter Joeri en zijn baasje Simone Henken zien. Of Mex de kat, het schilderij van fijnschilder Adriana van Zoest. Wellicht kijken ze verbaasd naar de 64 gefotografeerde varkensogen van Tineke Schuurmans en het gigantische liggende paard van Miriam Knibbeler.

De Laatste Aai

De Laatste Aai – eerbetoon aan dode dieren is een tentoonstelling over dierenliefde, rouw en rituelen. Het getoonde werk van kunstenaars is informatief, poëtisch en zet aan tot reflectie. De Laatste Aai belicht onze relatie met dieren en verkent de grenzen van verdriet. “Ontroerend mooi”, schreef het Parool. En de Volkskrant berichtte: “Het is knap hoe de tentoonstelling ontroert en tegelijkertijd moeilijke vragen opwerpt.” (****). Te zien t/m 19 januari 2020.

Praktische info

Museum Tot Zover is gelegen op begraafplaats De Nieuwe Ooster, Kruislaan 124. Het museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In de omgeving van het museum is het betaald parkeren. Gratis parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van De Nieuwe Ooster aan de Rozenburglaan.

Meer informatie: www.totzover.nl

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amsterdam op www.begrafenis-amsterdam.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >