nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hoogste punt nieuw Monuta Afscheidshuis bereikt

11 oktober 2019


Het nieuw te bouwen Monuta Afscheidshuis aan de Ringweg Dorrestein 9 in Amersfoort heeft zijn hoogste punt bereikt. Samen met betrokkenen bij de bouw is onder het genot van een hapje en drankje de eerste mijlpaal gevierd. Naar verwachting opent het afscheidshuis op 1 januari 2020 haar deuren.

Monuta vertrekt uit de voormalige ontmoetingskerk dat als uitvaartcentrum in gebruik is en verhuist naar het nieuwe Monuta Afscheidshuis. Na de bouw van het Afscheidshuis start de verbouwing van de kerk. Bouwbedrijf Huurdeman en projectontwikkelaar Heystek Vastgoed realiseren vier particuliere woningen in de kerk.

“We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om onze dienstverlening nog beter te maken en de uitvaarten nog persoonlijker. We weten dat nabestaanden het afscheid nemen van een dierbare vaak nog persoonlijker en intiemer vinden in een huiselijke sfeer. Maar niet iedereen vindt het prettig om de overledene thuis op te baren, of heeft daar de ruimte voor. Het Monuta Afscheidshuis zal daarom huiselijk ingericht worden passend bij de eisen van deze tijd. Met huiselijke 24 uurs kamers met eigen opgang en sleutel kunnen nabestaanden dag en nacht hun dierbare bezoeken. Zo kunnen nabestaanden zich goed voorbereiden op een afscheid waar ze met een goed gevoel op terug kunnen kijken”, zegt Sander Groeneveld, uitvaartverzorger bij Monuta in Amersfoort.

Het afscheidshuis zal naast drie 24 uurs familiekamers ook een huiskamer, kantoor en koelruimte huisvesten. In totaal werken er twee uitvaartverzorgers, Sander Groeneveld en Johan Sienema, en drie uitvaartmedewerkers vanuit het Monuta Afscheidshuis. 1 februari 2020 organiseert Monuta een open huis voor omwonenden en relaties.


V.l.n.r. Sander Groeneveld, Johan Sienema, uitvaartverzorgers Monuta Amersfoort. Bron: Monuta

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amersfoort op www.uitvaart-amersfoort.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >