nieuws

Facultatieve
Sponsors

Het Afscheidshuis... een nieuwe manier van afscheid nemen

Open huis op 20 april Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding

8 april 2008

Sinds Monique 2,5 jaar geleden op indrukwekkende wijze met een lezing en tentoonstelling aankondigde te starten als 1e zelfstandige vrouwelijke uitvaartondernemer in Tilburg en Omgeving, is het hard gegaan met haar bedrijf. Inmiddels hebben velen haar het vertrouwen gegeven om de uitvaart van hun dierbare te verzorgen.

Meteen al had Monique één droom: een eigen Afscheidshuis, waarin nabestaanden in huiselijke sfeer afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Hoewel Monique groot voorstander is van thuisopbaren, is dit niet altijd mogelijk of gewenst.
Inmiddels is haar droom verwezenlijkt. Op 20 april zal de officiële opening zijn van “Het Afscheidshuis” aan de Oude Lind 35 te Tilburg.

Unieke familiekamers in Het Afscheidshuis
Het Afscheidshuis bestaat uit twee sfeervolle kamers, met een zithoek, zodat nabestaanden in alle privacy en in de eigen sfeer bij de overledene kunnen waken en afscheid nemen.

Een derde kamer doet tevens dienst als verzorgingsruimte zodat familieleden hun dierbare in een vertrouwde en warme sfeer zèlf de laatste verzorging kunnen geven als zij dit wensen, uiteraard onder begeleiding.

De drie kamers hebben vlindernamen gekregen: “Zandoogje”, Landkaartje” en “Boomblauwtje”. Er is gekozen voor vlinders, omdat deze van oudsher het symbool zijn voor de ziel, voor de overgang van het leven naar de dood. De deuren van die ruimten zijn dan ook beschilderd met de genoemde vlinders.

De huiskamer/open keuken in Het Afscheidshuis
Daarnaast is er een grote huiskamer met twee grote tafels, die plaats bieden aan totaal 14 personen. Voor kinderen is er een speciaal hoekje gemaakt waar ze naar hartelust kunnen kleuren of spelletjes doen.
In de open keuken kunnen familieleden zelf koffie en thee zetten of eten warm maken in de magnetron. In de koelkast staan allerlei frisdranken. Deze ruimte kan ook gebruikt worden bij het algemeen afscheid.

Op 20 april is iedereen welkom om dit speciale huis te bezichtigen tussen 14.00 uur en 18.00 uur.
Het Afscheidshuis
Oude Lind 35
5046 AL Tilburg

Tijdens deze open dag collecteert Monique voor het RonaldMcDonaldhuis Tilburg. Een huis dat ouders de gelegenheid geeft om in een huiselijke sfeer in de nabijheid van hun zieke kinderen te zijn die in het ziekenhuis verblijven.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >